«Богдан» погрожує Януковичу зупинкою підприємств

«Богдан» погрожує Януковичу зупинкою підприємств
Корпорація «Богдан» не виключає можливості припинення діяльності та звільнення працівників компаній, що входять до неї.

У «Богдані» заявляють про безперервні численні перевірки контролюючих та фіскальних органів і тиск на бізнес, ‒ пише видання Влада й гроші з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Попри декларативні заяви про сприяння розвитку бізнесу і поліпшення інвестиційного клімату, в країні фактично відбувається економічний рекет держслужбовцями. Вести бізнес в Україні можуть тільки «свої» компанії», ‒ йдеться у відкритому зверненні корпорації до президента України Віктора Януковича, генерального прокурора Віктора Пшонки та в.о. прем'єр-міністра Сергія Арбузова.

У корпорації зокрема відзначили, що територіальними органами Міністерства доходів і зборів України за невеликий проміжок часу (липень-листопад 2013 року) на підприємствах автомобільної виробничої і збутової мережі корпорації було проведено 13 позапланових і три планові перевірки.

«Під час перевірок, як правило, здійснюються «шаблонні» донарахування, відкриваються кримінальні провадження. На сьогодні маємо численні судові спори, морально дестабілізований персонал, негативний імідж серед клієнтів і ділових партнерів, зменшення обсягів продажів, які в нинішніх складних економічних умовах і так менші, ніж у попередні роки», ‒ наголошується у зверненні.

Водночас, зазначено у заяві, незважаючи на оскарження в судовому порядку податкових повідомлень-рішень, працівниками податкових органів свідомо ігноруються факти і обставини, що свідчать про законність діяльності підприємств, що відносяться до корпорації.

У корпорації нагадали про торішні «абсурдні» перевірки автомобільного виробництва корпорації Держінспекцією з ветеринарного контролю, і відзначають, що зраз компанія чекає «нових, більш витончених приводів для зупинки діяльності як виробничих майданчиків, так і компаній сервісно-збутової мережі».

«Наші попередні звернення до Кабінету міністрів і до Генпрокуратури приводили лише до шаблонним «відписок» і нових позапланових перевірок. При цьому ведення бізнесу щодня ускладнюється, чисельність робітників скорочується», ‒ зазначили в корпорації.

Згідно з наведеними даними, бюджети і соціальні фонди за минулий рік порівняно з 2012-м недоотримали від виробничих підприємств корпорації «Богдан» понад 73 млн грн, а від збутової сервісної мережі ‒ понад 43,6 млн грн.

«Корпорація «Богдан» звертається до перших осіб держави з закликом негайно припинити безпідставні та протиправні дії контролюючих та фіскальних органів, оскільки це призведе до припинення діяльності компаній і звільнення працівників», ‒ йдеться у зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
подіти тих бандюганів? Поки на вилах не винесемо - не підуть.
Відповісти
Останні новини
«Богдан» погрожує Януковичу зупинкою підприємств
14 лютий, 2014, 08:46