Три історії кохання на барикадах. ФОТО

Три історії кохання на барикадах. ФОТО
На революційному Майдані, як виявилося, є місце не лише бойовим діям, а й коханню.

Історії кохання людей, які познайомилися в Києві, розповіло видання Українська правда. Життя.

Ольга з Києва та Назар з Тернополя, обом по 21 року

«Вперше я його побачила, коли прийшла в КМДА, це було тижні два чи три тому. Спочатку ми просто познайомилися. А через кілька днів почали стосунки».

«Оля підійшла до мене з питанням, як можна влаштуватися волонтером на кухню КМДА. Часто спілкувалися, а потім почали трошки більше, ніж спілкуватись».

Дівчина на Майдані з 30 листопада. «Коли розігнали Майдан, я пішла до Михайлівського собору й була там на кухні, допомагала. Потім просто ходила на Майдан, їжу приносила, речі. А потім вирішила поволонтерствувати на кухні в міськраді».

У Назара своя історія. «Я приїхав 3 грудня, коли звільнився з лав Збройних сил України. Заїхав додому, залишив форму, залишив сумки та поїхав на Майдан. Хотілося допомогти людям».

Батьки Олі знають про те, що дівчина знайшла своє революційне кохання. А Назар зв’язку з домашніми поки не має ‒ під час заворушень на Грушевського йому прострелили телефон. Дівчина живе вдома, а хлопець ‒ у КМДА. Оля хотіла б забрати хлопця до себе, обігріти й нагодувати, але той щоночі заступає на чергування. «Не сплю вже третю добу», ‒ зізнається Назар.

Особливих планів на майбутнє молодь не має. Кажуть, головне, щоб було весело.

Аня (29 років з Рівного) та Ваня (27 років з Новоград-Волинського)

Пара каже, що їхнє знайомство почалося з невербального спілкування.

«Аню я вперше помітив у рівненській палатці, де вона готувала їсти. Я туди час від часу заходив, й ми обмінювалися поглядами. Вона робила мені дуже хорошу каву, ‒ каже хлопець. ‒ Далі воно якось само собою сталося, ніхто нікому не пропонував зустрічатися. Стали проводити разом більше часу».

Революціонери разом уже місяць. Хлопець на Майдані з перших днів, а дівчина ‒ з 23 грудня.

Зараз Ваня охороняє барикаду на Грушевського, а Аня, за її словами, «допомагає охоронцю». «Іноді їсти приношу, іноді морально підтримую. Часом волонтером на кухні працюю», ‒ каже дівчина.

Живуть закохані у рівненьському наметі. Найбільшим враженням Івана залишаються бойові дії на Грушевського. «Там такі враження були, що аж ноги підкошуються», ‒ зізнається він.

Аня переживає за коханого. У звичайному житті Іван був будівельником, а його кохана працювала в магазині.

Данило (19 років) та Олександра (22 роки) з Сум

Сумчани, що хотіли їхати на Майдан, створили у соцмережі окрему групу для обміну думками та плануванням поїздок. Саме там і познайомилися наші герої.

«Ми списалися і вирішили разом рушати на Київ, ‒ розповідає Данило. ‒ Потім, через кілька днів у Києві, я лишався на довше, а Саша мала повернутися додому. Я проводжав її на метро і вперше поцілував».

Дівчина не витримала довгої розлуки з коханим, і знову приїхала на революцію. «Тут значно цікавіше, ніж вдома сидіти, телевізор дивитися. Тут романтика!» ‒ захоплюється молодь. До революції Саша працювала у торговельному центрі, а Данило на приватному підприємстві.

«Далі чекаємо лише на перемогу! А про освідчення чи шлюб поки ще не думали, після перемоги побачимо», ‒ каже Данило.

Поселилися закохані у Будинку профспілок.

«Прагнення свободи і кращого життя витісняє страх», ‒ розповідає хлопець про свої загальні враження. А дівчині дуже подобається чергувати на кухні: «Хочеться чимось допомогти по можливості!».

Батьки закоханих зараз вже знають про те, де їх діти. Але починалося все драматично. «Я коли побачив, що почалося на Грушевського, втік з дому вночі», ‒ зізнається хлопець. Його кохана каже, що вдвох вони почуваються безпечніше й переконують рідних не хвилюватися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Три історії кохання на барикадах. ФОТО
14 лютий, 2014, 12:35