Один з лідерів волинських регіоналів став жертвою шахраїв

Один з лідерів волинських регіоналів став жертвою шахраїв
Перший заступник голови Волинської обласної ради, регіонал Юрій Лобач став жертвою шахраїв, які спробували через нього знайти підприємця з Луцька.

Рік тому до бізнесмена Сергія Іванова зателефонували невідомі, - розповів він IA ZIK.

Вони розповіли, що влаштовують закриту вечірку в Києві для спілкування бізнесу та влади. Але за участь у ній треба заплатити. При цьому – без укладання договору та отримання рахунку для сплати.

За словами чоловіка, до нього на мобільний телефонували постійно і ледь не погрожували. Тож він номер спритників додав до "чорного списку". Після цього закрутилася своєрідна карусель.

Як виявилося, спритникам вдалося ошукати нібито й одного із керівників області та волинського осередку Партії регіонів – першого заступника голови облради Юрія Лобача.

«До мене приїжджав водій одного з обласних чиновників. Прізвище цього чиновника – Лобач. Потім до мене був дзвінок із міського телефону – із приймальні. Коли я зв’язався з секретаркою, вона довела себе ледь не до сліз, але сказала, що до неї телефонували з Києва. Чи то з Кабінету міністрів, чи то з Апарату Президента. Вона не може контролювати всі дзвінки, а просто переключила на свого керівника», – каже Сергій Іванов.

Він додав: «Коли їх допитували, ніхто з них не міг конкретно сказати, хто це був».

IA ZIK уточнила, чи мова йде про першого заступника голови облради Юрія Лобача та що саме він говорив слідчим.

«В матеріалах справи є про те, що до нього зателефонували і попросили розшукати в регіоні такого-то товариша. Нібито в Києві має бути якесь нагородження, тому і шукають», – пояснив Сергій Іванов.

Дзвінки до волинського підприємця від невідомих припинилися тільки після його попередження, що звернеться до правоохоронців. Тож він звернувся із заявою до стражів закону. У результаті наприкінці травня минулого року слідчий Луцького міськвідділу внутрішніх справ виніс постанову про закриття кримінального провадження.

Сергій Іванов оскаржив цю постанову до суду. Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Олег Ющук таки визнав, що досудове розслідування було неповним та поверхневим.

А тому ухвалив постанову слідчого про закриття справи скасувати, а її скерувати на дорозслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Лобач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Катюзі по заслузі
Відповісти
ці шахраї знаходять телефони в довідниках в інтернеті і дійсно дзвонять, ведуть себе агресивно, тиснуть, вішають лапшу, кладешь трубку - одразу перезванюють, намагаються запрограмувати людину, звонить конкретний психолог, він в діалозі визначає характер і слабкі місця, потім залякує.

нам теж звонили - ми їх зразу послали на йух і більше вони не звонили.
а зараз почали звонити ніби то з благодійних фондів...пісня та сама.
Відповісти
Останні новини
Один з лідерів волинських регіоналів став жертвою шахраїв
14 лютий, 2014, 12:58