Головний художник Луцька розповів про недоліки міста

Головний художник Луцька розповів про недоліки міста
У Луцьку підприємці продовжують робити, що захочуть, навіть попри поступки влади, – вважає заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міськради Ярослав Матвіїв.

Про це він заявив під час загальноміської наради з питань підсумків найкращого новорічного та різдвяного оформлення міста у п’ятницю, 14 лютого.

За словами Матвіїва, у луцької влади щодо бізнесменів – «режим сприяння». «Ми вже зменшили пайову участь, йдемо на всі порушення, дозволяємо функціонувати ринкам на комунікаціях, такий режим сприяння. Але не маємо взаємоповаги, взаємопорозуміння із владою», – зауважив головний художник Луцька.

Зокрема, посадовця непокоїть, що підприємці ніяк не можуть привести до ладу зовнішній вигляд пам’ятки архітектури національного значення, що на проспекті Волі, 2.

«Там є ряд підприємців. Особисто просив зробити їх фасад. Пофарбували половину, причому різними кольорами. А потім - не вистачає коштів чи бажання дофарбувати до карнизу. Вже протягом 5-и років ніхто не може зібрати кошти і пофарбувати нормально фасад архітектури національного значення», – обурився Матвіїв.

Непокоїть посадовця й так звана комплексна забудова. Зі слів Матвіїва, поблизу «Там Таму» свого часу проектували будинки «всі солідні бізнесмени», а біля будинків – ще й досі болото. Хоч Матвіїв і додав, що там ще потрібно вирішити питання інженерних мереж.

«Під запитанням» для головного художника Луцька - й конструкція фасадів і магазинів на перших поверхах житлових будинків. Так, Ярослав Матвіїв зазначає, що через таке їхнє розміщення виникає проблема неузгодженості дій щодо благоустрою території між комунальниками і бізнесменами. Тож, посадовець радить надалі не допускати розташування магазинів у житлових будинках.

Окрім того, є претензії і до кіосків на зупинках. «Попри те, що ми їх захищаємо від прокуратури, від знесення їхніх кіосків, вони неналежно утримують їх, не прибирають територію, нема смітників», – відзначив Матвіїв.

«Якась така деградація свідомості у підприємців, чи що, я не розумію. Але ми фіксуємо і будемо набагато жорсткіше до цього підходити», – підсумував Ярослав Матвіїв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На вулиці Ярощука, 15 - в центрі Луцька - підприємець Анатолій Голос зробив прибудову до будинку, в якій розмістив стоматологічну клініку. Разом з тим, він незаконно захопив прибудинкову територію і огородив її. Прохід і проїзд через сквізний двір неможливий - куди дивиться управління архітектури і інші відповідні служби? Чи в наш час все вирішується лише хабарями і знайомствами? Разом з тим, вищевказаний "горе-підприємець" зробив магазин під стоматполіклінікою, де кожного дня місцева гопота і босота збираєтья попити пиво, пограти в карти, поматюкатись і пообпльовувати прибудинкову територію. Куди дивиться міліція, адже це - громадське місце?!
Відповісти
Яка страшна проблема - оздоблення фасаду!!!
А те, що архслужба дає дозволи на будівництво в захисних смугах річок, у смугах відведення високовольтних, в санітарних зонах виробничих цехів, - то так, не варте уваги...
Відповісти
Матвеев удерживается при любой власти, а как стоит дело подписаться под каким-то документом, то тут Матвеев пускает всё "на тормоза" - гнать такого прыща с должности нужно уже давно
Відповісти
Останні новини
Головний художник Луцька розповів про недоліки міста
14 лютий, 2014, 15:50