У Луцьку на День закоханих пікетували міліцію і прокуратуру. ФОТО

У Луцьку на День закоханих пікетували міліцію і прокуратуру. ФОТО
У Луцьку на День закоханих активісти Автомайдану і євромайданівці пікетували міліцію з вимогою припинити репресії.

Зокрема, вони пригадали правоохоронцям про переслідування Автомайдану 6 лютого, відкриття кримінального провадження через блокування автомобіля ДАІ в центрі міста 9 лютого та кількагодинний допит активістки протестного руху в міськвідділі 11 лютого.

Про ці та інші дії міліціонерів у своїх виступах згадували депутат Волиньради Олександр Пирожик, координатори Автомайдану Володимир Пащенко і Сергій Поха.

Учасники акції на інформацію про утиски та переслідування активістів реагували скандуваннями "Ганьба!", "Слава Україні! Героям слава!", "Україна понад усе!".

Згодом до людей вийшов начальник управління МВС Олександр Терещук. Він відповідав на запитання людей про всі вищезгадані факти.

Так, щодо допиту учасниці Автомайдану він фактично озвучив інформацію, яку раніше оприлюднила прес-служба міліції Волині. Мовляв, допит затягнувся через відсутність документів у адвоката, а сама активістка після допиту не написала заяви про претензії до міліції.

Стосовно кримінального провадження та того, що його підлеглі переписували номери машин Автомайдану Терещук говорив про те, що автоінспектори лише виконували свою роботу. Мовляв, транспортні засоби припаркували з порушенням правил дорожнього руху.

Зрештою, "діалог" перервала поява співкоординатора Майдану Майї Москвич. О 16:00 розпочалося засідання суду, під час якого їй мали визначати запобіжний захід.

Нагадаємо, 10 лютого Майї Москвич, як координатору кампанії бойкоту Партії регіонів, вручили підозру у вчиненні кримінального злочину ч. 2 ст. 296 КК України. Санкцією статті передбачено обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Вона розповіла, що суд не відбувся, бо на засідання не прийшли представники правоохоронних органів.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО СУДОВЕ ЗАСІДАННЯ

Депутат Волиньради Ігор Гузь, який прийшов під міліції з Москвич, закликав людей пікетувати прокуратуру. Учасники акції його підтримали.

Під прокуратурою відбувся пікетувальники скандували "Ганьба!" та "викликали" прокурора Волині Андрія Параку. Зрештою, той так і не вийшов і акція завершилася.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.