На Волині хочуть вирішувати соціальні проблеми інноваційними методами

На Волині хочуть вирішувати соціальні проблеми інноваційними методами
Низку соціальних проблем, які виникають сьогодні перед мешканцями Волинської області, можна вирішити, застосувавши інноваційні підходи, вважає голова громадської організації «Волинський інститут підтримки та розвитку громадських ініціатив» Петро Лавринюк.

Про це йшлося 11 лютого 2014 року під час круглих столів на тему «Соціальні інновації. Ідеї. Рішення. Можливості співпраці», які відбулися у містах Рожище та Ковель.

Заходи відбувались в межах програми «Застосування інноваційних технологій для пошуку нових методів та інструментів посилення спроможності профспілок», що реалізується профспілковою організацією «Профспілка Інновація» спільно з «Волинським інститутом підтримки та розвитку громадських Ініціатив».

Яке пояснили учасники заходів, соціальні інновації – це способи вирішення гострих соціальних проблем з застосуванням найновітніших методів. Такі проекти давно і успішно реалізують в країнах Європи. Наприклад, у Великобританії діє Табір Соціальних Інновацій, де раз на рік збираються найкращі англійські і європейські веб-розробники, дизайнери та люди, обізнані з соціальними проблемами. Учасники Табору Соціальних Інновацій збирають ідеї, використовують їх при розробці веб-інструментів, продукують та розвивають соціальні зміни.

«Соціальні інновації мають стосуватись нововведень щодо якості та сегменту надання послуг; залученні потенційних партнерів; впровадженні практик соціально-відповідального бізнесу; активізації відкритості профспілкової діяльності тощо. Інновації - це не тільки ідеї та їх реалізація, а й результат, тобто користь, яку вони принесуть» зазначив Петро Лавринюк.

У круглих столах у Ковелі й Рожищі участь взяли представники міських центрів зайнятості, приватного сектору, громадських організацій та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А можна попросити про якийсь конкретний приклад конкретного найновітньоішого методу + конкретний досягнутий результат?
Відповісти
Останні новини
На Волині хочуть вирішувати соціальні проблеми інноваційними методами
15 лютий, 2014, 11:04