Яценюк не повинен очолювати уряд, - Тимошенко

Яценюк не повинен очолювати уряд, - Тимошенко
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що представник опозиції за нинішніх умов не повинен очолити уряд.

Бо цьому прем'єр-міністру, ймовірно, не дадуть працювати, - пише Gazeta.ua.

На її думку, такий керівник уряду досить швидко розчарує людей, а головне – «нічим не допоможе ні країні, ні її народу».

«Швидше, істотно зашкодить, бо режиму потрібен прем'єр-міністр від опозиції тільки для того, щоб погасити Майдан і покласти на опозицію відповідальність за провальне правління Януковича», - зазначила екс-прем'єр.

«Те ж саме в останньому своєму інтерв'ю підтвердив Юрій Стець, якого я щиро поважаю. Він сказав, що не радить Петру Порошенку очолювати уряд Януковича перед президентськими виборами. Я не дуже розумію, чому це тоді доцільно робити Арсенію Яценюку», - додала вона.

Однак Тимошенко вважає, лише за наявності трьох умов «Батьківщина» таки може підтримати такого кандидата.

«Я б не радила фракції «Батьківщина» цього робити взагалі, але, якщо все ж фракція на це піде, то тільки за трьох головних умов: перше - повна реабілітація і звільнення від кримінальної відповідальності всіх майданівців з одночасним притягненням до відповідальності всіх, хто вбивав, калічив і викрадав активістів, журналістів та медиків. Якесь спільне голосування з Партією регіонів до виконання цієї вимоги неприпустимо», - каже Тимошенко.

Друга умова, каже екс-прем'єр - це якщо разом з опозиційним прем'єром буде призначено опозиційний уряд (включаючи силовиків), або його значна частина.

«Третя умова, за якої «Батьківщина» проголосує за прем'єр-міністра при Януковичі. В постанові Верховної Ради про призначення керівника уряду другим пунктом має бути затверджено доручення новому прем'єр-міністру негайно підписати парафовану Угоду з ЄС. За цих трьох умов я буду радити фракції голосувати «за». Будь-який інший варіант, на мій погляд, буде неприйнятним», - зазначила Тимошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Тимошенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніколи і нічого "не повинен". Пусте місце!
Відповісти
Останні новини
Яценюк не повинен очолювати уряд, - Тимошенко
15 лютий, 2014, 13:40