Луцьк вшанував «афганців». ФОТО

Луцьк вшанував «афганців». ФОТО
Із нагоди 25-річчя виведення військ із Республіки Афганістан, біля пам’ятника волинянам, які загинули при виконанні інтернаціонального обов’язку, зібралися воїни-афганці, чиновники, громадськість.

Пом’янути своїх бойових побратимів прийшли колишні воїни-афганці, матері, котрі втратили синів на цій війні, представники влади та громадськості.

Спілка ветеранів Афганістану прийняла рішення відзначати річницю без особливих урочистостей зважаючи на ситуацію в країні. Проте, за словами голови обласної організації УСВА Григорія Павловича, цими днями в музеях та школах зустрічаються з учасниками бойових дій, відбуваються більше 20-ти спортивних заходів, присвячених пам’яті полеглих.

Протягом 1979–1989 років на цій війні загинуло 70 молодих волинян, і щороку зменшується кількість тих, хто пройшов крізь цю бійню: торік поховали 36 побратимів, а з початку цього – вже втратили чотирьох.

Представники духовенства Української православної церкви відслужили панахиду за тими, хто вже відійшов у вічність, а живим – побажали міцного здоров’я.

Учасники заходу поклали квіти та вінки до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

"Мені надзвичайно боляче щороку зазначати цифри сумної статистики, але я хочу, щоб всі знали, крім загиблих та зниклих безвісті, ми щороку проводимо в останню дорогу десятки бойових друзів", - цитує Григорія Павловича прес-служба луцької мерії.

"Про війну важко згадувати, навіть через багато років. Вона залишила глибокі рани в душах наших воїнів. І тієї уваги, яку намагаються приділяти їм сьогодні, ніколи не буде забагато. Нехай цей гіркий досвід стане уроком для нинішніх політиків. Символічно, що саме 2014-й оголошено в Україні Роком учасників бойових дій на території інших держав", - розповів колишній офіцер-афганець, заступник голови Волинської обласної профспілки «Інновація» Віктор Сирота.

"Ця подія є сумною сторінкою в історії нашої держави. Адже тисячі юнаків загинули на чужій землі. Ця війна не закінчилася у пам’яті живих воїнів-афганців, їх батьків та близьких. Тож не дай Боже, щоб молоді люди, військові брали участь у таких конфліктах", - зауважив міський голова Микола Романюк.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав членам сімей загиблих в Афганістані надано одноразову грошову допомогу з міського бюджету.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: афганці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого це депутати Констанкевич та Поліщук випхалися в перший ряд до Башкаленка і Романюка. Курилюк та генерали у другому ряду. Понесло трішки молодих депутатів. Етикету ніякого.
Відповісти