«Правий сектор» тренувався у Нововолинську. ФОТО

«Правий сектор» тренувався у Нововолинську. ФОТО
У Нововолинську провели тренування для прихильників руху "Правий сектор".

Навчання відбулися 15 лютого на Майдані Незалежності, - пише Нововолинськ діловий.

Приблизно десяток молодиків вчилися будувати шеренгу для протистояння "ментам, тітушкам та іншим г*ндонам". Також праві засвоювали тактику ведення бою проти озброєних силовиків, пробували орудувати палицями та захисними щитами.

"Це курси вуличного революціонера. Ми вчимо людей захищати себе, свою сім'ю та землю. Сьогодні винятковий час, коли міліція вбиває людей, а опозиція на все поклала… В перспективі у нас буде партія "Правий сектор", адже Україні потрібна нова політична еліта, яку можемо дати саме ми", — розповів про акцію представник виконкому УНА-УНСО Ярослав Лагнюк.

Поділився думками з цього приводу й організатор Автомайдану в Нововолинську, депутат міської ради Олексій Буторін.

"Дай Боже, аби все чому сьогодні навчають наших активістів, нам не пригодилося, — зазначив Буторін. — Проте якщо будуть реалізовуватися силові сценарії — ми будемо готові."

Прикметно, що акція збіглася в часі із зустріччю народного депутата від ВО "Свобода" Євгена Мельника, який виступав перед нововолинцями на тій же площі за 50 метрів від активістів "Правого сектору". Свободівці навіть звинуватили "сектор" у неузгодженості дій і можливому зумисному відволіканні уваги виборців.

Натомість активісти обізвали "Свободу" "шешурою" та нагадали про те, що до столичних подій на вулиці Грушевського їх обзивали і провокаторами, і тітушками, а вже згодом, коли перші борці поклали життя у протистоянні із "Беркутом", політикани приходили на похорони, щоб заробити на смерті їхніх побратимів собі певні бали впізнаваності та народної довіри.

Зрештою, взаємні звинувачення та словесна перепалка теоретиків і практиків Майдану тривали недовго і скінчилася тим, що прибічники обох сил просто розійшлися у різні сторони.

Під оплески натовпу розповідав про палку політичну боротьбу свободівець Мельник, а поряд заробляли свої перші синці активісти "Правого сектору".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Анвтолій Сорока певне передумав йти в мери Володимира.Бачу його Нововолинськ приваблює! ( третє фото з кінця)
Відповісти
Абсурд. Фактично, майдан переміг. Результатами перемоги скористався яну***. ну ви знаєте хто. Так що все по суті. все вірно. Про свободу, батьківщину і кличка станом на сьогодні - варто забути як про самостійну політичну силу. Українцям показали, що в них нема жодної офіційної партії, яка б справді захищала їх права та справді боролась з фашизмом в нашій країні. Ця ситуація просто жахлива.
Відповісти
Останні новини
«Правий сектор» тренувався у Нововолинську. ФОТО
16 лютий, 2014, 07:00