У вівторок парламент поверне стару Конституцію в облозі Майдану, - опозиція

У вівторок парламент поверне стару Конституцію в облозі Майдану, - опозиція
У Верховній Раді у вівторок, 18 лютого, має бути проголосована постанова про повернення до Конституції 2004 року, заявив лідер фракції ВО Батьківщина Арсеній Яценюк.

Про це він сказав під час Народного Віче на Майдані у Києві, пише Українська правда.

"У 2010 році в Україні був здійснений державний переворот. Його учасники – судді КСУ, які виконували незаконну вказівку чинного президента Віктора Януковича. Це була спроба конституційного перевороту, і вона має розслідуватися і бути покарана", - заявив Яценюк.

Таким чином, щоб виправити це беззаконня, "у вівторок Верховна Рада має поставити на голосування постанову про відновлення редакції конституції 1996 року, оскільки її ніхто не змінював – ані уряд, ані парламент, ані український народ".

"Чи вірю я в результативність перемовин? Практично – ні. Вистачить слів. Треба дії. Тому ніяких перемовин у кабінеті спікера Рибака. Виносимо в зал постанову і голосуємо – поіменно", - заявив Яценюк.

У свою чергу лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок закликав людей 18 лютого о 8-й ранку сформувати колони та піти під Верховну Раду з вимогою прийняти конституційний акт.

"У вівторок сесія Верховної Ради - знаковий день боротьби. Влада тріщить по швах. Розхитуймо її гвинтики! У вівторок з восьмої ранку формуємо колони і йдемо з Майдану до парламенту!", - закликав Тягнибок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У вівторок парламент поверне стару Конституцію в облозі Майдану, - опозиція
16 лютий, 2014, 15:29