Російська мова стане державною найближчим часом, – Янукович

Російська мова стане державною найближчим часом, – Янукович
Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна найближчим часом прийме закон про дві державні мови – українську і російську.

Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю російському інформаційному агентству напередодні візиту в Москву, пише LB.ua.

«У цьому зацікавлена Україна, в цьому зацікавлені люди, в цьому зацікавлене населення, яке розмовляє в основному двома мовами – українською та російською», – зазначив Янукович.

Він визнав, що «були періоди часу в державі, коли допускалися перекоси в мовних проблемах». Проте зараз, переконаний Янукович, цієї проблеми на Україні не існує, і те, що «зараз пропонують люди для того, щоб нам не розпалювати знову це питання, яке виникає від виборів до виборів, потрібно це питання відрегулювати».

«Але потрібно, звичайно, обов'язково це питання відрегулювати на законодавчому рівні», – зазначив президент.

У зв'язку з цим український лідер поставив у приклад світову практику: «багато європейських країн мають двомовність, три мови державних і живуть нормально, спокійно».

«Тому ми пішли цим шляхом. Тобто, використовуючи цю практику, яка є в Європі, де прийнята Хартія про мови», – сказав президент.

Також Янукович звернув увагу на те, що в країні є райони, де розмовляють і трьома, чотирма мовами, і для людей необхідно створити умови, зокрема викладання в школах, підручники.

«Ми все робимо в цьому напрямку для того, щоб зберегти культурну спадщину народів, що населяють Україну. Ось на це спрямована державна політика», – підсумував президент.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в людей питались? Щось я такого не спостерігав...
Відповісти
Останні новини
У ДТП загинув лось
19 березень, 2012, 09:30
Російська мова стане державною найближчим часом, – Янукович
19 березень, 2012, 09:18