Інформаційне агентство назвало ймовірні причини проникнення в луцький офіс

Інформаційне агентство назвало ймовірні причини проникнення в луцький офіс
В редакції інформаційного агентства «Четверта влада» назвали ймовірні причини проникнення невідомих в луцький офіс ЗМІ

Інцидент трапився, очевидно, в неділю, 16 лютого, - йдеться в повідомленні, опублікованому «Четвертою владою».

17 лютого близько 9:00 журналіст Юрій Горбач виявив зламаний замок і відчинені вхідні двері до редакції.

"Близько 9:10 я прийшов і побачив, що двері офісу привідчинені. Була вибита серцевина замка, а самі двері підперті зсередини кріслом. Як видно із стану замка, без звуку це зробити було важко, бо серцевина замка вибита так, що частина її вилізла з іншого боку. Тому тут знадобилося б кілька ударів чимось. Крім того, на зовнішній частині дверей були викручені шурупи, якими кріпиться ручка замка", - каже журналіст.

Під час огляду речей виявилося, що вся техніка і документи на місці.

В керівництві офісного центру про цей інцидент поки що нічого сказати не можуть: ніхто нічого не чув і не знає. Охоронець офісного центру, який, за його словами, з’явився на роботу сьогодні о 8:00, також нічого не знає. Мовляв, у неділю чергувала інша людина.

За словами жінки, яка працює в сусідньому із офісом порталу «Четверта влада», у суботу до 17:00 вона перебувала на роботі, проте також нічого не чула.

За версією журналістів порталу «Четверта влада», вдертися в редакцію могли між 17:00 суботи 15 лютого і 8:00 17 лютого.

«Насторожує те, що з офісу нічого не зникло. Це наштовхує на думку, що мета зловмисників була іншою. Зараз журналісти порталу «Четверта влада» намагаються власними силами з`ясувати деталі інциденту. Керівництво офісного центру спілкується з охороною», - кажуть журналісти.

У них декілька версій причин проникнення в офіс.

«Оскільки не винесли комп'ютер та нові електричні обігрівачі - найцінніше що було в редакції, то версія про дрібних злодюжок малоймовірна. Великі ж злодії навряд чи «позарилися» б на дешевий офіс на дверях якого пише, що це редакція порталу», - пояснюють першу причину.

«Були думки, що в редакцію могли щось підкинути, але після перевірки, здається, все на місці і нічого нового нібито не з’явилося. Але додатково ще перевірятимемо», - говорять про другу причину.

Також у журналістів є версія що хтось поставив підслуховуючий пристрій.

«Але якщо це так - то більш нерозумного способу це зробити важко знайти. Є ще версія про те, що хтось встановив на комп'ютер шпигунську програму чи вірус. Виявили, що антивірус «Аваст» автоматично створив файл о 21.17 в неділю 16 лютого. Він міг створити цей файл тільки при увімкненому комп’ютері. Хоча нікого з редакції в цей час не було», - кажуть в ІА.

Останній варіант - таким чином хтось провів обшук, але не знайшов нічого для себе цікавого, або того, що хотів знайти.

Як повідомили «Четвертій владі», редакція не звернулася в міліцію, оскільки нічого не зникло, а щодо інших версій, то у працівників ІА є сумніви в тому, що міліція їх перевірятиме.

«Більше того, є підозра, що це справа рук когось причетного до влади. Не виключено, що й міліції», - стверджують в «Четвертій владі».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Інформаційне агентство назвало ймовірні причини проникнення в луцький офіс
17 лютий, 2014, 15:25