У Генпрокуратурі кажуть, що на Волині виконується закон про «амністію»

У Генпрокуратурі кажуть, що на Волині виконується закон про «амністію»
У прокуратурах Запорізької, Миколаївської та Волинської областей почали виконувати вимоги закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових акцій.

Про це йдеться на офіційному сайті Генеральної прокуратури України, - пише ТСН.

Як стало відомо, прокуратура Волинської області закрила кримінальне провадження за фактом блокування військової частини внутрішніх військ МВС України у Луцьку.

У Запорізькій області прокуратура закрила кримінальне провадження за фактом блокування проїжджої частини проспекту Леніна.

Крім того, у ГПУ наголосили, що зараз група процесуальних прокурорів готує клопотання про звільнення 49 осіб, підозрюваних у спробі захоплення будівлі Запорізької ОДА та організації масових заворушень.

А прокуратура Миколаївської області закрила кримінальне провадження за фактом публічних закликів до захоплення приміщення Миколаївської ОДА.

Як нагадали в ГПУ, закон про амністію для всіх учасників масових заворушень в Україні набув чинності 17 лютого.

«Зазначений закон вступає в силу з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності і покарання осіб, які здійснили в період з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року злочини, передбачені статтею 1 цього закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт», - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Як відомо, умовою вступу в дію цього закону було звільнення захоплених раніше адміністративних будівель, в тому числі приміщень ОДА, органів місцевого самоврядування, КМДА, а також розблокування вулиці Грушевського у Києві. Нагадаємо, напередодні демонстранти повністю звільнили КМДА і пішли в Жовтневий палац.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Генпрокуратурі кажуть, що на Волині виконується закон про «амністію»
17 лютий, 2014, 18:15