Скільки заробляють волинські судді. ІНФОГРАФІКА

Скільки заробляють волинські судді. ІНФОГРАФІКА
Офіційно по більш ніж 200 тисяч гривень заробили голова Апеляційного суду Волинської області та його заступники у 2012 році.

Про це йдеться у відомостях із декларацій про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік суддів, які надали в Апеляційному суді Волині, - пише Четверта влада.

В Апеляційному суді Волинської області відмовилися за запитом порталу «Четверта влада» надати копії самих декларацій, посилаючись на великий обсяг документів і конфіденційну інформацію у них й ігноруючи норму статті 6 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», яка чітко вказує, що обмеженню доступу підлягає інформація, а не документ.

Якщо документ містить інформацію з обмеженим доступом, для ознайомлення надається інформація, доступ до якої необмежений.

Однак в суді надали відомості із декларацій. Натомість у Луцькому міськрайонному суді, Волинському окружному адміністративному суді та Господарському суді Волині протиправно відмовили у наданні копій декларацій і не надали навіть відомостей із них.

У Четвертій Владі повідомляють, що планують домогтися отримання передбаченої законом інформації та притягнути до відповідальності винних у ненаданні публічної інформації.

Отож, голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк згідно наданих у суді відомостях із його декларації, у 2012 році отримав більше 263 тисяч гривень заробітної плати. Також у голови суду є три земельних ділянки і житловий будинок.

У його дружини в 2012 році було більше 30 тисяч гривень доходів. Також дружина має квартиру та автомобіль і більше 52 тисяч гривень внесків до статутного капіталу товариства підприємства, організації.

Заступник голови Апеляційного суду Волинської області Олександр Фідря у 2012 році отримав 244 тисячі гривень доходу. З них майже 13 тисяч склали дивіденди і проценти. Члени його сім’ї, серед яких дружина та її мати, заробили більше 58 тисяч гривень.

Серед майна декларанта – земельна ділянка, квартира і дачний будинок. Також Олександр Фідря має 113 тисяч гривень у банках. 20 тисяч із них він вклав у звітному році.

Члени сім’ї мають квартиру і 15 тисяч гривень у банку.

Ще один заступник голови Апеляційного суду Волині Анатолій Хомицький у 2012 році отримав майже 228 тисяч гривень доходів. Із них 460 гривень склала матеріальна допомога, а решта – зарплата.

Члени його сім’ї, серед яких дружина і дві дочки, отримали 127 тисяч гривень доходів.

Анатолій Хомицький має квартиру, гараж, автомобіль і 1140 гривень у банках. Члени сім’ї мають 1580 гривень у банках.
Суддя і секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Волині Григорій Бешта у 2012-му заробив трохи більше 201 тисячі гривень, а його дружина – 39 тисяч.

Григорій Бешта має три земельних ділянки, житловий і дачний будинки, квартиру і гараж. Також суддя має автомобіль і трактор.

Його дружина володіє земельною ділянкою, автомобілем і тією ж квартирою, що і чоловік.

На рахунках у банках Григорій Бешта має більше 22 тисяч гривень, а дружина – майже 7 тисяч гривень. Також обоє володіють цінними паперами номінальною вартістю по 45 гривень.

Суддя і секретар судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Волині Оксана Завидовська-Марчук отримала у 2012-му році 264 тисячі гривень доходу. З них 300 гривень склали дивіденди і проценти, 207 тисяч – зарплата, а ще 57 тисяч значаться як «інші види доходів».

Серед майна судді значиться земельна ділянка і квартира.

Чоловік Оксани Завидовської-Марчук позаторік заробив майже 44 тисячі гривень і володіє земельною ділянкою, житловим будинком та двома автомобілями.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бідолахи - а їм ще купа пільг!
Відповісти
Останні новини
Скільки заробляють волинські судді. ІНФОГРАФІКА
18 лютий, 2014, 10:50