Будівництво елітної школи: порушили кримінальну справу

Будівництво елітної школи: порушили кримінальну справу
За фактом незаконної вирубки понад 9 гектарів лісу на території лісопаркового господарства «Конча-Заспа» прокуратура Голосіївського району Києва 16 березня порушила кримінальну справу.

Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Києва, інформують Українські новини.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на цій ділянці побудують елітну школу-інтернат для жителів сусіднього котеджного VIP-містечка.

Крім того, відомо, що фірми, які займаються будівництвом, контролює народний депутат від Партії регіонів, волинянин Григорій Смітюх.

Справу порушено за фактом зловживання службовими повноваженнями посадовими особами підприємства «Грітіс» при вирубці дерев і самовільному занятті земельної ділянки лісового фонду площею 0,5 гектара, чим завдано збитків державі на більш як 2 мільйони гривень.

Зокрема, справу порушено за частиною 2 статті 364-1 (зловживання повноваженнями посадовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), статті 246 (незаконна вирубка лісу) і частини 1 статті 197-1 (самовільне заняття земельної ділянки і самовільне будівництво) Кримінального кодексу.

Установлено, що на орендованій фірмою «Грітіс» земельній ділянці без дозвільних документів знищено понад 4 тисячі дерев. Факт вирубки ліси було виявлено наприкінці лютого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Будівництво елітної школи: порушили кримінальну справу
19 березень, 2012, 12:19