Волинська ОДА: ніч і ранок після штурму. ФОТО

Волинська ОДА: ніч і ранок після штурму. ФОТО
Заступник коменданта будинку по охоронно-оборонним функціям на псевдо Грім розповів, що перша ніч у захопленому приміщенні облдержадміністрації минула спокійно.

«Перша ніч вона завжди проходить з моментами деякої неорганізованості, недосвідченості. Тому сьогодні нічого не було організовано, ми провели ніч на ногах, десь на кріслах хтось там спав», – додав він.

Так, охоронці зайняли другий поверх приміщення, деякі з кабінетів тут - запломбовані.

Самооборона Майдану зайняла ліве крило другого поверху. У правому крилі розмістилися потужніші за «Правий сектор» «структури».

Охорона не пустила журналістів через блокпост на другий поверх, утім, вдалося розгледіти, що поблизу однієї із зал, де зазвичай відбувається оперативна нарада голови Волинської ОДА знаходиться ще один пропускний пункт.

Щодо решти поверхів, то там працюють люди. Так, за словами заступника коменданта будинку, на роботу спокійно допустили працівників апарату облради та рядових чиновників облдержадміністрації.

За словами заступника коменданта будинку, чергувало у приміщенні понад 60 бійців Самооборони. Уночі відбувалася ротація бійців на охоронних постах.

Блокпости біля управління МВС Волині вже зняли. А частина волинської Самооборони поїхала на Київ. «Наші автобуси вже туди приїхали, доїхали до самої КМДА», – додав один із бійців Самооборони. Поїхали й жінки-медики.

«З сьогоднішнього дня переходимо в казармений режим, укрупнюємося тут. Забезпечуємо матеріально-технічну базу, вирішуємо організаційні моменти», – вів далі заступник коменданта будинку.

Біля приміщення планують будувати додаткові барикади. Так, мають приїхати спеціалісти, які допоможуть із плануванням того, де мають розміститися нові барикади.

Медпунктом і харчовим блоком займаються волонтери. Хоча, після вчорашнього дня визначили людей, які відповідатимуть за організаційні моменти. Невдовзі планують зробити і прес-центр.

За словами волонтерів у харчовому блоці, в основному вони роблять бутерброди і гарячі чай і каву. Продуктами забезпечують спонсори та прості люди, які приносять харчі в облдержадміністрацію.

Наразі у «їдальні» - 5-6 дівчат, утім, вони зазначають, що залишаються і на ніч. Так, уже є список тих, хто заступить у нічну зміну.

Медична служба налічує також приблизно 5 людей. Хоча загалом їх дев’ятеро. Завдяки такій кількості також відбувається ротація людей. Більшість – лікарі та медичні працівники на пенсії. Кажуть, що медикаментами забезпечені повністю. Основну частину з них також купували за гроші спонсорів, дещо - на гроші, якими допомогли лучани.

Медики розповіли, що до них вже навіть зверталося декілька людей. Основна проблема – поранення склом.

До слова, комендантом будинку призначили Володимира Бондаря.

Збирають гроші на потреби Майдану
Збирають гроші на потреби Майдану
Скла на підлозі вже немає, але від піску миють
Скла на підлозі вже немає, але від піску миють
Двері - запломбовані
Двері - запломбовані


Ніч у захопленій облраді:










Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ті самі гості в ту саму хату.
Відповісти
От свині свиньми! Цікаво хто це все буде прибирати??? Адже людям необхідно виходити на роботу і забезпечувати нормальну життєдіяльність області? І за які гроші будуть відновлювати сплюндровані Данильчуком і його побратитимами-головорізами приміщення??? Знову ж за гроші й так того багатостраждального бюджету і за наші з Вами податки? О це мирні акції??? От якби заставили Данильчука відремонтувати приміщення облради і УМВС то мабуть потім думав би головою, а не ж....ю
Відповісти
чого цей штопаний Бондар штопаний рветься до всього де грошІ? вже показав себе раніше? хай іде на Київ! кулю в лоб так кулю в лоб!
Відповісти
Волинські депутати, чи не пора вже зробити люстрацію? Хай Бондар підмітає вулиці, а не сидить поруч з нашими грошима! Такі люди тільки заважають революції
Відповісти
Останні новини
Волинська ОДА: ніч і ранок після штурму. ФОТО
20 лютий, 2014, 10:38