Знущання над Башкаленком: реакція інтернету

Знущання над Башкаленком: реакція інтернету
Користувачі соціальних мереж по-різному відреагували на знущання над головою ОДА Олександром Башкаленком.

Нагадаємо, 19 лютого під час штурму обласного управління міліції
демонстранти взяли в полон голову облдержадміністрації Олександра Башкаленка. Люди ледь не лінчували його на майданчику перед міліцією.

Згодом його привели на Майдан і вимагали, щоб він писав заяву про відставку. Губернатора навіть прикували до сцени наручниками та облили водою.

Башкаленко відмовився це робити і його передали в руки опозиції, яка повернула губернатора однопартійцям.

Пропонуємо підбірку постів та коментарів користувачів соцмереж про знущання над губернатором.

Таня Зубрик-Хомич
Я теж проти насильства.. і проти того, що 10 людей били Башкаленка... було по-людськи його шкода! Але я чула з натовпу інше: "А він не зрозуміє по-іншому! Треба методами баті!"....
Звісно, прокидається жалість і елементарна людяність! Але чому вони зробили з людей живе м*ясо, а поодинокі самосуди - відразу засуджуються?
І коли я згадую усіх вбитих, закатованих.. коли згадую як гамселили дубинками по голові 30 листопада студентів.. як роздягли Гаврилюка... як добивають у лікарнях...то десь ця людяність по відношенню до бидла дівається...

Галина Баран
Це не сором, сором тим людям, які це зробили. Вони уподобилися тітушкам, а може ще й гірші, бо позиціонують себе, як мирні протестанти, борці за свободу, а насправді роблять все те саме, що й тітушки, які не приховують, що проплачені

Viktor Pushko
Губернатор Волині відмовився виконати вимогу громади - написати заяву на звільнення. Наслідки відчув безпосередньо на собі. Цією відмовою він звісно провокував натовп, в якого кілька хвилин тому кидали звукошумові гранати з обласного управління МВС і яке все-рівно довелось здати народу. Вони, виявляється, не бояться народу, а бояться тих, хто їх призначив. Бог їм суддя. А ось те, що на відео - погано і страшно. Це вже за межею, нагадує якусь Лівію. І, слід визнати, ми дуже близькі до того, коли в полон не беруть, а чинять без суду і слідства.

Віталій Собко
Коли сієш вітер - обов’язково пожнеш бурю..

Андрій Лучик
якщо ти справді чоловік, ти маєш мати повагу. Не важливо до кого: до жінки, чоловіка чи ворога. Такі публічні приниження не минуться даремно, ось побачите. І де гарантія, що цей чоловік, який в цій ситуації мав владу й познущався над іншим, не буде знущатися над звичайними громадянами, коли здобуде державну владу?

Леся Бондарук
Красота! Ви тільки помилуйтеся ЯК голову Волинської адміністрації регіонала Башкалєнка народ ЛЮБИТЬ!

Yuriy Moklytsia
Не маєте права засуджувати Данильчука за дії над Башкаленком. Ви уявлення не маєте, на що він (як лідер Правого сектору) ішов весь цей час, чим ризикував і що він відчував. Ви, хто отримує емоції з монітора свого компа, не здатні це зрозуміти, тому мовчати - це найкраще, що ви можете зробити в цій ситуації!

Василий Давыденко
Така спонтанність - то вже називається бєспрєдєлом

Максим Нікітін
Сьогодні народ потішили, завтра це буде працювати проти майдану, бо це покажуть на Східній Україні. І у тих з'явлються аргументи, чому потрібно боротися з майданом.

Mariana Shevchyk
я відзначила "подобається" під думками, які підтримую. більш нічого нового не хочу казати. лише одне - дивно було б побачити у майбутньому при владі людей, які можуть знущатися таким чином з інших. от в мене виникатиме одна картинка - як ця людина мордує іншу...

Natalia Pakhaichuk
Максиме, як показує 3-місячний досвід, до беркуту тільки його й методи діють... Щодо жорстокості. Якось ПРопагандонам я писала: все в житті вертається. От і вернулося. Адже жодна скатіна з ПР не схаменулася, не поспівчувала і не покаялася ні за побиття студентів, ні за вбивства людей. Непокаране зло тільки більшає і укріплюється. Але вічно це не може тривати. Чаша народного терпіння переповнена. От і результат. Раз взялися так затято підтримувати лінію партії, то нехай відгрібають. А за Схід не переживайте: простий люд по-трохи прозріває, а місцевим ригам ще й на користь піде, бо таке може "випадково" стати з ними. А Башкаленко рани залиже, ремонтик в кабінеті доробить і все з ним буде гуд.

Alexander Pisa
Що дало знущання над Башкаленком???
Нічого.
Розумію, що емоції перемогли. Розумію, що прислужник і можливий виконавець наказів.
Але він жодного не мав і не виконав. Або я не знаю.
І розумію що на комусь лють мала зійтись.
Забрати будівлю, викинути нахрен, контролювати ситуацію.
Карати за скоєне сильно, жорстоко. Судити!
Але Не знущатися!!!

Валентина Куць
можливо за інших обставин так і не зробили б, але тут очевидно подіяли нічні події. нічого страшного башкаленку не зробили. совісна людина мала б вийти з цієї партії і попросити пробачення. крім того, на його гроші і таких як він утримують беркут, який зашиває рота живим людям, поливає водою і т. д. треба було просто пустити його у натовп і хай люди вирішують

Мирослава Козюпа
У Броварську центральну районну лікарню вночі привезли двох чоловіків з ознаками катувань. У одного з них взуттєвими нитками було зашито рот. Іншого беркутівці садовили на коробку з феєрверками. То чи гуманно до представника влади ми поступили? Чи може його треба було віддати людям, які готові його були вбити просто на Майдані? По людськи - шкода і Башкаленка... А не шкода тих, хто на Майдані під водометами? А не шкода 27-річного лучанина, якого сьогодні застрелили? Не шкода Україну?

Евгения Стекунова
коли таке відбувається, можна керуватись лише Кримінальним кодексом. інакше все перетвориться на пекло. людина має нести покарання тільки за те, що вчинила сама. якщо зараз не зупинити оце, на вулиці вийде гопота, і тоді - все. єдине, в що зараз хочеться вірити - що таким чином просто згасили натовп. і не думайте, що гопота обмежиться тільки тими, кого призначать винним.

Enver Seit-Dzhelilov
Та не переймайтесь Ви так. Його ж не вбили й не покалічили. На фоні того, що робиться в країні, цей епізод жорстоким важко назвати. А натовкти високому чиновнику в східняків теж руки сверблять)

Іра Смалько
Люди показали, що здатні на повстання, але вкотре довели, що нам не хватає виваженого лідера, стриманості, мудрості та відчуття міри. Такої ненависті я ще не бачила. Думала, що людство давно пережило публічне лінчування, ми, очевидно, ні. Не можна побудувати щось краще саме на такій основі. Не факт, що через декілька років на місті Башкаленка не буде один з тих, хто поливав водою, чи бив палкою...

Олена Бекеша
невже хтось вірить, що агресією отримає мир і щастя

Yusmal Smal'
чисто по-людськи, те глумління покоробило, з іншого боку... а шо він ждав чогось іншого?

Михайло Шелеп
Чи жорстоко повелись із Башкаленком? Жорстко, але не жорстоко! Адже його не катували, не мучили, не вбивали як наших побратимів в Києві та на Сході? Ні, йому дали кілька стусанів, 2-3- рази штовхнули на землю, облили бутилкою води!!!! І все... А могли його роздерти на місці. Роздерти за те, що він і далі є головним регіоналом області, що він і далі не зрікається свого презика, що він не чує вимоги волинян. Та самооборона не дозволила зробити самосуд. То де тут жорстокість? Якщо хтось її тут побачив - поїдьте/вийдіть на Майдан у Києві, може тоді почнете розмірковувати тверезіше.

Башкаленко міг сам розрядити ситуацію. Місяць тому його попередник Клімчук на вимогу людей написав заяву - ніхто нікого не чіпав. Сьогодні, в Чернівцях, місцевий голова ОДА затятий регіонал Папієв, на вимогу людей теж написав заяву про звільнення - його теж ніхто не чіпав. Натомість Башкаленко ні на що не реагував і на всі вимоги людей віднєкувався. Лише після його єхидних усмішок і почалось рукоприкладство. Його вивели на сцену перед людьми, щоб він публічно покаявся - але він мав всіх людей десь, як і його презик.

оксана петрук
Мене теж нудило, коли народ гукав "Віддайте його нам! Ми покажемо йому народну любов!" Проте інших дій і слів влада не розуміє. То щож, краще, хай нас нищать? Їм же не нудить розпинати людей!

Амаййо Неноко Ґаї Ґорібус:
Мало дали. Мені його не шкода, бо заслужив. Якби він був нормальною людиною, то як мінімум вийшов би з ПР

Alexander Butyuhin
Кто хочет вылить свой гнев может ехать на Майдан, а тут он никого не бил, так что не вижу причины издеваться...

Vladka Zhorniak

У будь-якій ситуації треба залишатися людьми. І навіть найлютішого свого вогора я би не хотіла побачити у такій ситуації.

Василий Давыденко

Згадується вірш Ігоря Губермана:
Мне Маркса жаль: его наследство
свалилось в русскую купель;
здесь цель оправдывали средства,
а средства обосрали цель.

Андрій Криштальський
Може, трохи шкода його. Але він би нас усіх не пошкодував. Хай бачать, що народ буде робити з ними за їхні злочини.

Татьяна Цихоцкая
Вони оголосили нам війну і давно, вони не мають нас за людей і давно, що вони хотіли у відповідь? з перших днів шкодую тільки про одне - що не члени партії ригионів стоять замість беркуту. Так! - не по людські, не по Божому. Противно. Всіх треба прощати, але скільки років ми їм прощали? Вони нас вбивають нізащо! Хіба це може бути угодно Богу? Це було публічне приниження, засуджую побиття, можна було без цього, але хай знають інші "царькі" - це квіточки, що з ними може зробити натовп

Ярослав Богачук
Ну, затоптали б Башкаленка. Призначив би гарант іншого губернатора, з "волинських". Наприклад, Смітюха - він же ж так великодержавницьки кликав Путіна ввести війська в Україну.
Але питання в іншому: чи схотів би Смітюх зайняти місце Башкаленка? Ой, навряд чи...
Та й для "гаранта" був би сигнал дуже потужний, якби народ вчинив суд над першим регіоналом області. Так і до першого регіонала України недалеко...
Якби відносини протестувальників і міліції були б зараз в категорії "зіткнення" - це була б одна справа. Тут смертям не місце. Але тепер відносини - це війна. А на війні вбивають. Їхні - наших. Наші - їхніх.
Ну і ще одне. Я вже писав у іншій гілці, повторю тут.
Показовим є те, що Климчука народ відпустив. А Башкаленка, який і місяця не побув губернатором - опустив. І не тому, що Башкаленко очільник регіоналів, а тому, що люди знають про його "діяльність" і оборудки. Розказують це, переказують, прикрашають... а тут і до ненависті рукою подати. Ось ця народна ненависть і зіграла свою роль.
ТА ВСЕ Ж!
ЯКБИ БАШКАЛЕНКА НЕ ПРИКУВАЛИ Б ДО СЦЕНИ - НАРОД БИ ЙОГО ЗІРВАВ І РОЗТЕРЗАВ. Так що ті, хто його прикував - все-таки рятували йому життя, може навіть не усвідомлюючи цього. Багато хто вдовольнився виглядом приниженого Башкаленка і не став чинити самосуд.

Tetiana Hrishyna
є такий вислів: люди, які вас злять - вас контролюють. так от. самоконтролю було сьогодні обмаль, а злості - через край. віриться якось у таку теорію змови, метою якої є, аби народ втратив самоконтроль. кому це вигідно?

Андрій Лучик
Срач щодо сьогоднішніх подій із Башкаленком мені нагадує анекдот: - Куме, а куди це ви з рушницею ідете? - Та ось, піду москаля підстрелю. - А якщо він вас? - А МЕНЕ ТО ЗА ЩО?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 31
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Згідний з Михайлом 100%
Відповісти
А підбірка то упереджена - несправедливо ви друзі -інтернетчики подаєте інфо
Відповісти
По моему мнению,ни один нормальный!!!! человек не может себе позвить издеваться и унижать другого человека.И нет никакого оправдания таким действиям(а как они,а как нас и тд....)Он тоже чей-то отец,сын,муж.Мне больно и стыдно за наш народ.Можно было бы как-то оправдать эти действия,дескать это провокаторы,это только кучка людей,НО куда смотрели остальные,почему не отановили,неужели кто-то из Лучан может получить удовлетворение унижая или глядя на унижения другого человека
Відповісти
Я підтримую думку і щойно написала про це ж. Ми не будемо впевнено себе почувати біля таких "захисників", які на вулиці чинять самосуди.
Відповісти
Как потопаешь,так и полопаешь.А жестокость пораждает жестокость.........................
Відповісти
Какая бы ненависть у народа не была,это недопустимо прилюдно унижать человеческое достоинство,в любой из цивилизованных стран считается позором глумиться прилюдно,это звери,нелюди,не европейские методы,а скорее дикие нравы!Стыдно!Жестоко! Бесчеловечно! В этом человеке видна огромная сила и потенциал настоящего руководителя! Народ это увидит!Поверьте!
Відповісти
Згідна з Вами і підтримую !!!!
Відповісти
Та про що ви говорите, про яку гідність, у башкаленка такого поняття начисто відсутнє. Мало дали, цьому салдафону...
Відповісти
а ти ъого знаеш що так кажеш
Відповісти
УНИЖАЯ другого -в первую очередь унижаешь себя,своих детей,своих родителей.Если б такое утворили мои дети или молча смотрели как творят другие я бы считала себя плохой матерью
Відповісти
Те що сталося з Башкаленком це ганьба і позор для мітенгувальників. Там стояли неповнолітні діти, які готові на все, звідки в них стільки ненависті і злоби це просто страшно, що з ними буде далі. Ще вони не знають, що зними буде в майбутньому, що посієш те й пожнеш, посієш злобу і ненависть тей отримаєш тільки вже набагато сильніше. Молодь це майбутнє, а яке воно готові бити і роздирати один одного, хто іх виховував, це ж чиїсь діти? Люди будьте людьми!
Відповісти
Коментарі написані простим людом, а голос людей це глас Божий. Робіть висновки.
Відповісти
Судячи з того звернення,що зробив Башкаленко до волинян,звинувачуючи в усому опозицію,належних висновків він так і не зробив.А вчора мені було його по-людськи шкода.Сьогодні ні.Я ясно зрозумів,що вовків і гієн пирожним не кормлять.
Відповісти
Підбірка є досить упередженою вже прочитав досить багато коментарів і більшість суттєво відрізняється від цього ...
Відповісти
михайло шелеп прав на 100%
Відповісти
Башкаленко сам зробив свій вибір, очолюючи злочинну партію регіонів у Волинській області. І якщо він з ними, то він безпосередньо причетний до катувань, вбивств, знущань над людьми, які відстоюють і кладуть своє життя за наше з вами право на свободу, достойне життя, за наших рідних, за наше майбутнє. Ми є не бидло. Ми всі хочемо миру, спокою та стабільності в державі, в суспільстві, в сімї. Але наші владні структури заставляють людей користуватися їхніми жорстокими методами. Чаша терпіння вже переповнюється. Зараз на майдані йде прицільний розстріл людей, які є без зброї. Ми не повинні стояти осторонь, ми повинні також підтримати наших співвітизників по мірі можливості. Військові повинні стати на захист громадян, яким в свій час давали присягу, і постати проти банди і бандитів при владі.
Відповісти
Ублюдки, которые почувствовали вседозволенность.Хочу посмотреть как они запоют к лету
Відповісти
Я стикалася з його "добрими вчинками офіцера" кілька разів. Один із прикладів, що особливо запам"ятався, був більше пів року тому, тоді якісь чи вибори були чи кудись він просувався.
Є на Дубнівській інтернат військовий, там навчаються малозабезпечені, сироти, напівсироти.... Дуже часто туди благодійники щось діткам передають: речі, подарунки, канцтовари... Одного разу і пан-офіцер Башкаленко вирішив "поділитися". Понавозив канцтоварів, привіз пресу, роздавав кожній дитині, робили загальне фото з подарунками у руках і щасливими обличчями дітей і ... забирав назад!!!!!!!!! І так у кожному класі! Діти в шоці, вони не зрозуміли, чому їм дали подарунок, а потім його забрали, сльози, розчарування... Бідні вчителі не могли заспокоїти малюків. Це був жах! Зате згодом у пресі з"явились фото з його "благочинністю"
Оце ви називаєте офіцер?! Над такими і потрібен людський самосуд.
Цю "бойню" спровокував сам президент, змінивши конституцію, ввівши другу державну мову (російську), потакаючи своєму синкові стати мільярдером і самому в цьому не відставати, скупивши пів України.....ви думаєте у народу терпець титановий?! Ні, і йому є край, от і догрався у "батюшку-царя" ("тітушку путіна")
Відповісти
Тисячі людей, віддалених один від одного різними відстанями, можуть в будь-який момент одночасно потрапити під вплив сильних емоцій і набути, таким чином, всіх рис і якостей єдиного натовпу. Натовп - це завжди ірраціональне і руйнівне. В час так званого «лінчу» над Башкаленком поруч зі мною стояла молода вродлива жінка. Вона з піною на губах кричала: «Бийте, блядь, його, штани з нього зніміть!..». Краса не заважає бути гієною вогненною. А попереду стояло петеушне заморене лихо з тупим обличчям і зі шматком арматури в руках, яке в будь-який час могло розкроїти комусь череп. Панове, в якому столітті живемо? Для натовпу немає авторитетів. Недавній спаситель і захисник може стати жертвою. В найвищому розумінні цього слова такою жертвою став Ісус Христос, при його урочистому в’їзді в Єрусалим нестійкий натовп славив Вчителя, а вже за тиждень заряджений іншими емоціями, кричав: «Розіпни, розіпни його!..». Натовп – це небезпечно.

Відповісти
Слухала сьогодня так зване звернення Башкаленка до волинян.Звернула увагу на те, що в цього ригоАнального виродка не знайшлося слова, щоб висловити співчуття з приводу загиблих на Майдані. Таке враження, що це волинські радикали, екстремісти, патріоти, а не бандити із партії регіонів, розстрілюють в українців у Києві. Як тільки такого, вибачте за вираз, бидляка могли призначити на найвищу виконавчу посаду на Волині! Слів нема!

І ВОНО, ецй салдофон радянської армії, ще йде до волоинян із своїм гнилим зверненням, фактично виправдовуючи вбивста, головним замовником яких є Янукович із своєю бандою. Зека геть!!!
Відповісти
ти дуже помиляешся.час покаже.
Відповісти
Все що відбувається в нашій державі ЦЕ ..... я не можу назвати гідним словом .ШКОДА ЩО ГИНУТЬ ЛЮДИ !!! ПЛАЧУ !!! ШКОДА !!! Мені хотілося щоб так гинули тілюди які фінансують майдан,які марять ЕВРОСОЮЗОМ!!! Я ХОЧУ ПОДИВИТСЯ ЯК ЇХ ТАК ЗВАНИЙ ЕВРОСОЮЗ БУДЕ МАТИ!!!! ХОТІЛИ ЮЩЕНКА _МАЛИ !!! МАЛО !!! ДА В нас НЕМА ЛІДЕРА!!!! ПРОСТО НЕМА!!!!
Хоч і депутатів 450 ,але ЛІДЕРА НЕМА!!!
Нема людині яка дісно ДБАЛА ЗА НАРОД!!! А цей поступок з Бащкаленко !!! Так це ЖАХ !!! Це так поступають европейці!!! А Ми ж туда премося!!!! Це ,,,, ТАК НАМ І ТРБА!!!!
Відповісти
Данильчук, якщо прийде до влади, буде те ж саме робити з усіма нами. Це методи тих же більшовиків у 17-тому, чим він кращий?
Відповісти
За час який Башкаленко був при владі, доброго про нього ніхто не скаже!
Відповісти
Самые страшные звери-это люди,лучане мне за вас стыдно
Відповісти
Почитавни та подивившись на це все. Будучи присутнім при "Захопленні" Башкаленка скажу вам таку річ! Не потррібно було дратувати натовп людей, який доведений до відчаю, болю та жорстокості. Не потрібно кидати у натовп своїх висловлювання. Он в нашій міській раді Луцька начепто все гаразд і тихо і вроді керівники з народом, проте все то далеко не так, чиновники тихим сапом закривають рота підлеглим ., роблячи це в дуже брутальні способи. Лякаючи їх звільненням, позбавленням заробітних плат чи не виплатою надбавок. І тільки за те, що люди у колективах публічно висловлюють власну думку через події на Майданах країни, через вислови що гинуть люди! Кажу бо сам особисто був присутній у нашій новенькій будівлі від міської ради на Л. УКраїнки, тоді коли наших мешканців міста просто ганьбили на очах присутніх Лучан, деякі з високопосадовців цієї споруди на першому поверсі.
Відповісти
,Я був на той момент там.Чоловік ,який стояв біля мене кричав -облийте його солярою та спаліть,потім бабуська підкрикувала роздіньте його і пустіть голяка...
Люди так не поступають європейці!!!я засуджую ті події, які зараз відбуваються та підтримую ревролюцію,але має бути холодний розум та гаряче серце а не навпаки!нас ніхто не наділяв повноваженням судити та вбивати людей!!ми не ті скоти ,які є зараз по ту сторону барикад!
Відповісти
Кстати все обсуждают, что с Башкаленко уже было, а почему никто не поинтересуется, где о н сейчас? И зачем эти отморозки искали его семью? Чтобы жену изнасиловать и избить, детей покалечить. Мерзость. Этих выродков уже ничего не исправит. Они начали с Башкаленко и закончат вами,потому что их ненависть и злость никуда не денутся.Так что готовьтесь отвечать за свою глупость.
Відповісти
Не потрібно опускатись до рівня тих, проти кого стояли і вмирали люди. Ми повинні бути згуртовані і згруповані в усьому. І не тільки по відношенню до пана Б. Сьогодні б'ють вікна, вітрини, двері приміщень, палять їх. Люди, нам потрібно все зберегти а не нищити. Ремонт будуть проводити за наші ж з вами гроші. Зміна влади пройде однозначно. То чи будете ви відчувати себе захищеними перед людьми, які йдуть на такі вчинки? Хто Башкаленко, всі знаємо, але потрібно думати і про завтрашній день, про зміну цілої системи влади, законів, а не воду лити чи наручниками приковувати.
Відповісти
НАРЕШТИ ОТРЫМАВ !!!!!
Відповісти
мало дали кАзлу!нарештi вiдчув сволота як то бути на на колiнах ,коли не ти принижуешь - а тебе.
Відповісти