Вкладникам скандального довгобуду в Луцьку хочуть дати землю

Вкладникам скандального довгобуду в Луцьку хочуть дати землю
Ошуканим вкладникам у зведення багатоповерхівки на вулиці Липинського, 4 у Луцьку погодили віддати землю під будинком для закінчення будівництва.

Таке рішення прийняли під час засідання земельної комісії Луцькради у п’ятницю, 21 лютого.

За словами депутата міськради Євгена Ткачука, земельну ділянку площею 0,605 гектара під багатоповерхівкою пропонують надати в оренду обслуговуючому кооперативу на 10 років для завершення будівництва.

«Я і колеги-депутати вважають, що це є дуже проблематична ситуація, в якій треба допомогти людям. Якщо віддамо землю, то допоможемо із добудовою», – зазначив Ткачук.

Так, для завершення будівництва кооперативу потрібне і право власності на багатоповерхівку, і земельна ділянка в оренді під нею.

Керівник ЗАТ «Західпромбуд», яке у 2005-ому році почало зводити будинок на вулиці Липинського, а потім збанкрутувало, написав заяву про відмову від цього майна. А через суд вкладники у будівництво, об’єднавшись у кооператив, отримали право власності на будинок. Тобто, питання лише в землі, а здати її в оренду повинна міськрада.

Депутат міськради, голова земельної комісії Володимир Никитюк також зазначив: рішення суду про те, що цей будинок – майно кооперативу, ще не означає, що вони мають право власності на нього. Мовляв, для цього потрібно саме документ, що засвідчує право власності із відповідної структури.

«Але без землі не зареєструють», – додала заступник міського голови Лариса Соколовська.

Тобто, здати землю в оренду не можна без права власності на майно. А зареєструвати право власності на майно можна лише після того, як є документи про те, що земельна ділянка знаходиться в оренді.

В управлінні земельних ресурсів проти здачі в оренду землі.

Начальник відділу регулювання земельних відносин управління земельних ресурсів Луцької міської ради Олександр Половко розповів: це викликано тим, що земельна ділянка не може бути надана в оренду, якщо не вільна від забудови.

«А на цій землі знаходиться недобудований 9-поверховий будинок, який не являється незавершеним з точки зору права», – зазначив Половко.

Натомість Лариса Соколовська зазначила, що проблема цієї недобудови пов’язана із діючим земельним законодавством.

«Яка країна, таке і законодавство. У Кабміні замість того, щоб допомогти цим людям, то займаються тим, що навіть не хочу коментувати. Немає чинного законодавства, яке врегульовувало це питання», – зазначила Лариса Соколовська.

«У нас – прокурорська держава. Щоб ми через таке рішення у прокуратуру вервечкою не приходили відповідати», – прокоментувала ситуацію із здачею в оренду землі обслуговуючому кооперативу будинку на вулиці Липинського, 4.

«От переможемо на Майдані, зробимо нормальну державу і дамо людям добудувати те, що в них вкрали папєрєднікі, як казав екс-прем’єр Микола Азаров», – додала Лариса Соколовська.

Врешті, після обговорення питання Володимир Никитюк зробив висновок, що надати земельну ділянку людям таки потрібно.

«Щоб люди не казали, що ми даємо стопор. А далі нехай йдуть по процедурі», – пояснив він. Мовляв, подальші дії, що стосуються завершення будівництва будуть уже не в компетенції міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як дерибанити землю, так луцький Чечетов завжди готовий відмашку дати, а як людям помогти - то комизиться
Відповісти
Чому Нікітюк ,так проти надання людям оренди ,мабуть щей тут хотів поживитись коли вже наїстя тої землі !
Відповісти
Да і тут нітя поживитись захотів не вийшло.
Відповісти
Заберіть будь ласка із заголовку статті назву Там Там - наш гіпермаркет немає жодного відношення до даної ситуації
Відповісти
Останні новини
Вкладникам скандального довгобуду в Луцьку хочуть дати землю
21 лютий, 2014, 15:26