Депутат боїться, що лучани голосуватимуть шлунком

Депутат боїться, що лучани голосуватимуть шлунком
Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов хоче, аби громада Луцька на виборах народних депутатів, які відбудуться в жовтні цього року, голосувала душею, а не гаманцем.

Про це він заявив 20 березня під час засідання постійної комісії Луцькради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

За словами Осіпова, він підготував відповідне звернення Луцької міської ради до територіальної громади міста Луцька щодо загальної політичної ситуації, стану дотримання прав і свобод та бюджетного забезпечення діяльності комунальних установ міста Луцька.

Він зауважив, що 28 жовтня відбудуться вибори до парламенту, і в діючий Закон України «Про вибори народних депутатів України» закладено багато інструментів для маніпуляції на законодавчому полі.

«Крім того, ведеться мова про те, що від 300 до 700 гривень будуть роздавати за ту чи іншу кандидатуру в мажоритарних округах. Партії будуть змагатися начебто чесно. А може, і не чесно», – розповів Андрій Осіпов.

Депутат наголосив, що запропоноване ним звернення не спрямоване проти будь-яких політичних сил. Мова йде конкретно про те, що громада має знати про нинішній стан речей.

«Він обумовлений наявністю політичного переслідування, а це вже на сьогодні доконаний факт, оскільки є резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи від 26 січня 2012 року. Друге те, що в Україні складний стан, і Україна своїми боргами наближається до Греції, і те, що існують проблеми із законами в Україні. Це територіальна громада повинна знати», – сказав депутат.

Осіпов наголосив, що громада має розуміти, «що єдиний шлях жити в нормальній країні – це голосувати головою, серцем, душею розумом, а не гаманцем».

«Не шлунком, принаймні. Тому не закликається голосування за жодну партію, але йдеться про збереження України. Єдиний шлях збереження незалежності – свідоме обрання нардепів», – додав Андрій Осіпов.

Більшість присутніх депутатів підтримали це звернення. Єдиний, хто не підтримав, – депутат Леонід Лаба. Він зауважив: «В нас громадяни і так грамотні».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутат боїться, що лучани голосуватимуть шлунком
20 березень, 2012, 17:15