Зачистку Майдану схвалювали вищі чини. ДОКУМЕНТ

Зачистку Майдану схвалювали вищі чини. ДОКУМЕНТ
Оприлюднили документи із планом операції «Хвиля» та «Бумеранг» із зачистки Майдану.

Такі документи висвітлив нардеп, перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль, - пише Gazeta.ua.

Документи, за його словами, доводять, що снайперами на вулиці Інститутській були бійці підрозділу спеціальних операцій внутрішніх військ, яким керує полковник Асавалюк, та бійці підрозділу внутрішніх військ «Омега».

Крім того, вказівку на застосування зброї колишній міністр МВС Віталій Захарченко дав спецпідрозділу ГУБОЗ МВС «Сокіл».

«Надаю прізвища та номери телефонів керівників підрозділів, що брали участь у силовому розгоні акцій протесу. На підставі цих даних Генпрокуратура має відкрити кримінальні провадження. Після цього я добровільно передам слідчій групі ГПУ решту матеріалів, які вказують на причетність до кривавих подій міністра МВС В.Захарченка (котрий особисто заявив 20 лютого, що віддав наказ про застосування бойової зброї), його заступника В.Ратушняка, начальника департаменту громадської безпеки МВС О.Крикуна, командувача внутрішніх військ МВС С.Шуляка, в.о. начальника ГУМВС у м.Києві В.Мазана, голови СБУ О.Якименка, його першого заступника В.Тоцького, начальника УСБУ в Києві та Київській області О.Щоголєва, командирів підрозділу СБУ «Альфа», - пише Москаль.

За його словами, допомогу в підготовці спецоперацій МВС та СБУ надавав колишній перший заступник ГРУ Російської Федерації, котрий проживав у готелі «Київ» (його проживання й харчування оплачувала СБУ).

«Українська влада задіяла фахівця з Росії, оскільки наш очільник СБУ виявився льотчиком, а міністр МВС — ОБХСС-ником», - вважає нардеп.

«Всі дані росіянина будуть надані Генпрокуратурі, а ступінь його вини хай визначає слідство. Крім того, я готовий передати Генпрокуратурі матеріали, які вказують, що при силовому розгоні акцій протесту МВС та СБУ діяли, як організоване злочинне угруповання», - зазначає Москаль.

За його словами, план «Бумеранг» і «Хвиля» доповідався вищому політичному керівництву країни і вводився в дію з його схвалення. Викликає настороженість і обурення, що на сьогоднішній день нікому з високопосадовців не вручено повідомлення про підозру, ніхто з них не затриманий і не арештований.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євровійна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Зачистку Майдану схвалювали вищі чини. ДОКУМЕНТ
24 лютий, 2014, 12:08