Маршрут втечі Януковича

Маршрут втечі Януковича
Віктор Янукович намагався покинути територію України з кількох спроб.

Про це повідомив в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков, - пише ТСН.

За його інформацією, Янукович разом з екс-главою Адміністрації президента Андрієм Клюєвим вилетів з Києва в Харків, маючи намір взяти участь у з'їзді депутатів ПР.

«22-го (лютого), в суботу, Янукович, переночувавши в держрезиденції в Харкові - відмовився від участі у з'їзді, записав відеозвернення і вертольотами полетів у аеропорт Донецька. Після прибуття в аеропорт Донецька разом з охороною з вертольотів пересів на два приватних літака типу «Фалькон». Намагався вилетіти. Прикордонна служба перешкодила вильоту. Після чого Янукович відбув до державної резиденції в Донецьку, де і пробув кілька годин», - повідомив Аваков.

Далі, як пише в.о. міністра внутрішніх справ на своїй сторінці в Facebook, пізно ввечері 22 лютого автомобілями без супроводу ДАІ кортеж Януковича відбув у Крим.

«23-го (неділя) прибув у Крим. Зупинився в одному з приватних санаторіїв, навмисно ігноруючи державні спецоб'єкти, в тому числі спеціалізовану президентську держдачу, на яку раніше планував прибути. Дізнавшись про рішення парламенту з призначенням в.о. президента України Турчинова А. В. і про виліт в Крим новопризначених голів МВС та СБУ, Янукович спішно покинув приватний санаторій у напрямку до аеропорту Бельбек, в якому до цього часу вже були ми з Наливайченком», - зазначив чиновник.

Далі Янукович 23 лютого о 23:50, не доїжджаючи до аеропорту Бельбек, зупинився в приватній резиденції в районі Балаклави, де зібрав свою охорону, яку просив про подальший супровід.

«Частина співробітників УДО висловила бажання «залишитися тут». Янукович, попрощавшись з ними, передав офіційну відмову від державної охорони. Співробітники управління державної охорони, які не пішли за ним, забрали всю державну зброю для передачі його до кримського відділення УДО», - йдеться в повідомленні Арсена Авакова.

В результаті Янукович у супроводі Клюєва машинами відбув у невідомому напрямку, відключивши всі види зв'язку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ловіть того брехливого щура!
Відповісти