У Луцьку хочуть звести капличку на честь Героїв Майдану

У Луцьку хочуть звести капличку на честь Героїв Майдану
У Луцьку підприємець пропонує облаштувати капличку на П'ятницькій гірці.

"До міського голови Миколи Романюка надійшло звернення від підприємця Ковальової В.М. щодо облаштування на вулиці П’ятницька гірка каплички на честь Героїв Майдану та Небесної сотні", - кажуть в прес-службі міської ради.

Згідно із документами ХVI століття на території П'ятницької гірки знаходилась свого часу церква Святої Параскеви-П'ятниці на честь Святої великомучениці.

Згодом церкву перенесли в інший район міста. У 1883 р. Луцьким хрестовоздвиженським братством на цьому місці було збудовано П'ятницьку капличку (розміром 5x6 м). Її було розібрано 1947 року .

Тому, враховуючи давнє освячене місце, на думку підприємця, буде закономірним зведення на цій території каплички на честь Героїв Майдану.

Крім того, вона згідна взяти організацію будівництва на себе.

Також член виконавчого комітету міської ради, голова наглядової ради ПАТ "Луцьксантехмонтаж № 536" Віктор Чорнуха пообіцяв частково фінансувати зведення Стели Героям Майдану на меморіальному комплексі "Вічна Слава".

"Я, як громадянин України, Почесний громадянин міста Луцька, офіційно заявляю, що я готовий внеси свою частку в співфінансування "Стели", - йдеться у зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Э пропозиція колись була на вул Лесі Українки колись дуже гарна капличка її совєті знесли і там поставили сквер і бойка. То може його того а поставити там капличку і сквер. У самісінькому серці міста і можна розбавити негативізм суду і заодно нагадування суддям про святість і недоторканість основних прав громадян. Може подумайте там дійсьно буде гарно.
А ну громадо хто підтримує. Може коли зробимо багато відгуків то буде свого роду громадська позиція. Прошу підтримайте зробимо окрасу.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть звести капличку на честь Героїв Майдану
24 лютий, 2014, 13:50