За місяць українці зняли з рахунків рекордну суму грошей

За місяць українці зняли з рахунків рекордну суму грошей
За останній місяць революції в Україні українці забрали з банків майже чотири мільярди гривень. Загалом депозитний портфель української банківської системи тільки за перший місяць року скоротився на 15 мільярдів гривень.

Наразі стан економіки - питання номер один для України. Вкладники штурмували банки та достроково розривали депозити, - пише ТСН.

Перші особи України заявили, що державна скарбниця – порожня. Крім того, є колосальні проблеми з наповненням Пенсійного фонду та забезпеченням стабільності банківського сектору.
Бізнес активно шукає шляхи виходу з кризи. І весь ентузіазм після подій на Майдані бізнес-система пропонує скерувати не на боротьбу за політичні привілеї, а на економічне зростання країни.

«Тільки працювати, іншого рецепту немає, розраховувати на те, що хтось інший прийде, якийсь добрий дядько, допоможе нам грошима, допоможе нам кредитами. Звичайно, будуть допомагати, тому що ентузіазм буде не тільки внутрішній. Буде дуже великий ентузіазм і у наших сусідів, які дуже стурбовані цією ситуацією, і, звичайно, ж допомагатимуть, але крім нас самих нам ніхто не допоможе», - говорить голова правління Приватбанку Олександр Дубілет.

Статистика вкладів НБУ за січень засвідчила цікаву тенденцію: попит на валюту в обмінниках не зріс, а українці масово забирали з банків валютні депозити, на гривневу частку перепало лише 25 відсотків.

Найбільша банківська установа країни Приватбанк тим, хто піддався паніці і достроково розірвав грошові договори, пропонує їх поновити без жодних втрат.

«Ми з понеділка починаємо акцію для тих клієнтів, хто в цей непростий час злякався ситуації, прийшли і розірвали свій вклад достроково. До 8 березня тим клієнтам, які прийдуть, бачачи ситуацію, прийдуть назад в банк, ми залишимо без зміни відсотки і виплатимо всі відсотки, вони не втратять свої гроші», - додав Дубілет.

Нагадаємо, що про готовність надати фінансову допомогу Україні, якщо звернеться керівництво держави, вже заявив Міжнародний валютний фонд.

24 лютого Мінфін з Турчиновим порахували, скільки Україні потрібно зараз грошей. Вони оцінили плановий обсяг макрофінансової допомоги в 2014-2015 рр. в близько $ 35 млрд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За місяць українці зняли з рахунків рекордну суму грошей
25 лютий, 2014, 10:32