Волинські чиновники ховаються від люстрації

Волинські чиновники ховаються від люстрації
На Волині ціла низка посадовців проігнорували вимогу написати заяву на звільнення – з ними розбирається «Правий сектор» та інші активісти.

Про це розповів керівник групи люстрації Самооборони Майдану Іван Мирка.

Він нагадав, що 24 лютого до півночі Волинська обласна рада, Самооборона разом з Правим сектором та іншими організаціями пропонували керівникам органів виконавчої влади подати заяву про звільнення. Це пропонувалося керівникам управління МВС, прокуратур, управління СБУ, обласного держказначейства, управління лісового господарства, митникам, податківцям.

Багато заяв було зібрано. Проте ціла низка посадовців проігнорувала вимогу. До них уже лютого поїхали активісти. Зокрема в Ковель та Володимир.

Як розповів Мирка, у Володимирі проблема – там влада намагається взяти реванш, залякуючи населення та нову владу.

«В п’яному вигляді зі зброєю голова РДА їздить по району і залякує вже нову владу. Зараз туди треба терміново направляти людей», - заявив керівник групи люстрації.

В інших випадках керівники просто втікають – ідуть у відпустки, на лікарняний, десь від’їжджають. Мирка запевнив, що процес люстрації буде продовжуватися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: люстрація
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люстрація - очищення уряду, поліції, судів та інших найважливіших суспільних інститутів від людей, причетних до порушень прав людини.
Як правило, після революції переможна нова влада проводить люстрацію, щоб відхреститися від старої влади, яка сприймається людьми як злочинна і несправедлива. В умовах, що сьогодні склалися у нашій державі, процес люстрації єдиний можливий для встановлення нового, якісно кращого порядку. Цей процес повинен бути проведений на усіх рівнях – від державного до обласного.

«Зачистка» не могла оминути Волинську область. Слідом за численними відставками посипались розкриті схеми багаторічних махінацій місцевих можновладців. 21 лютого 2014 року рішенням Луцької районної ради було звільнено відповідно особистої заяви її Голову – регіонала Волошенюка Ігоря Васильовича. Крім того, було розкрито систему злочинних поборів та «кришувань», що довгий час ініціював екс-очільник району. Серед вчинених регіоналом протиправних діянь: бездіяльність перед рейдерським захопленням місцевих сільськогосподарських товариств (СГТзОВ «Україна»); потурання корупційним схемам для досягнення особистої вигоди при виконанні службових обов’язків; незаконне особисте збагачення через участь призначеної ним номінальної людини Кухарука В.О.в управлінні рейдерського товариства «Україна-Баїв».

Значущою є також участь в подібних схемах і роль екс-Голови Волинської облдержадміністрації Башкаленка Олександра Костянтиновича (Партія Регіонів). Покриваючи свавілля, що коїлось на теренах його області, регіонал мав і свою вигоду. Так, сприяння в протиправній політиці Волошенюка І.В. принесло Башкаленку О.К. «подяку» у розмірі 200 тисяч доларів, але можні з легкістю припустити, що таких вдячних колег він мав не мало. Завдяки своїй прибутковій посаді, Башкаленко О.К. мав коло впливу у різних галузях влади.

Після численних повідомлень у пресі та протестів населення з приводу рейдерського захоплення СГТзОВ «Україна» (останньої, але не єдиної гучної справи, що підтверджувала злочинну діяльність місцевих очільників), було також встановлено причетність до корупційних схем прокурора Волинської області Параки Андрія Андрійовича та начальника УМВС України у Волинській області генерал-майора міліції Олександра Терещука. Виконуючи вказівки Башкаленка О.К. та Волошенюка І.В., вони покривали злочини на території Волинської області, не виконували покладені на них законом обов’язки щодо своєчасного встановлення істинних обставин справ та сприяння найшвидшому їх розслідуванню. Таким чином, представники силових структур області були учасниками корупційних схем можновладців та мали в них установлену частку.

Сьогоднішній підхід до встановлення влади обіцяє нові чесні правила, відсутність старого злочинного режиму та якісні зміни у ведення державних справ. Та, враховуючи всі обіцянки, чому безкарність винних у злочинах державних службовців залишається незмінною, як і у попередній моделі?
Відповісти
ой як негарно получається, невже до такої ницості дійшли, що зброю у руки взяли.Президента немає - геть із крісла. майте гордість мужики. Наїлися, накерувалися - дайте молоді, у якої не було в житті ні леніна ні сталіна ні піонерської організації. Але поторібно якщо гнати то усіх, а не вибірково. Повірте молодих людей безробітних і з вищими освітами дуже багато.
Відповісти
ДОЖИЛИСЯ.ОЦЕ-ТО "ДЕМОКРАТІЯ",НЕ ЗАХОЧЕШ-ЗАСТАВИМО!
Відповісти
Підуть всі
Відповісти
Останні новини
Волинські чиновники ховаються від люстрації
25 лютий, 2014, 13:58