Виконком Луцькради хочуть розпустити

Виконком Луцькради хочуть розпустити
Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов вніс у порядок денний сесії міськради проект рішення «Про розпуск виконавчого комітету Луцької міської ради».

Проектом рішення пропонується розпустити виконавчий комітет Луцької міської ради, а також "звернутися до луцького міського голови із пропозиціями про внесення кандидатур до виконавчого комітету із урахуванням позиції громади міста Луцька, політичних партій та громадських організацій".

Автор проекту рішення вказав, що розпустити виконком необхідно "для забезпечення якісних змін у владі".

Таке рішення треба прийняти після аналізу складу виконавчого комітету Луцької міської ради та результатів роботи окремих його членів, додає Осіпов.

«Міська рада не має повноважень щодо звільнення окремих членів виконавчого комітету. При цьому перебування у складі виконкому начальника МВ УМВС України у Волинській області Марчишака В.Ю., представника Корпорації Богдан Гунчика В.П., представника ПАТ «Луцьксантехмантаж №536» Чорнухи В.Г. та ряду інших викликає великі сумніви», - йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.

Депутат переконаний, що члени виконавчого комітету не використовують своїх прав на внесення проектів рішень на розгляд виконавчого комітету. Значна частина рішень ухвалена без реального голосування (без підняння рук). Виконавчий комітет перетворився на суцільне схвалення проектів внесених міським головою. В цьому органі відсутня реальна дискусія. Член виконавчого комітету Гунчик В.П. пропустив переважну частину засідань.

«Поряд із наведеним слід відзначити явну політичну диспропорцію формування цього органу. Так більшість голосів у загальному складі Луцької міської ради належить ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина». Однак у складі виконкому ці політичні сили представляють лише 4 особи з 13 членів, з яких один член виконкому (секретар) за посадою. Отже, реальне представництво 3 з 13, що становить близько 20%», - зазначає Осіпов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора. І люстрацію провести. Кравчука-Гітлера вигнати.
Відповісти
Кілька слід у пояснення моєї позиції: виконком - це виконавчий орган, який формує рада. Цей орган здійснює реальне управління містом. Депутати лише затверджують напрацювання міського голови і його команди. Депутати, по великому рахунку, ні на що (або мало на що) впливають. За законом виконком має відображати політичну картину самої ради. В раді більшість голосів Свободи і Батьківщини, а у виконкомі 3 голоси з 13. Більш того, член виконкому Гунчик взагалі не ходить на засідання. член виконкому Чорнуха був і залишається головним освоювачем бюджетних коштів. Начальник міліції Марчишак взагалі у виконкомі не повинен бути. Члени виконкому є безініціативними - з них ніхто жодного разу не вносив проектів рішень, обмежуючись лише голосуванням (одобрямсом) рішень міського голови і виконавчих органів. Виконком припустився кількох грубих порушень закону та приймав антисоціальні рішення. Є ще багато чого. Зрештою є потреба сформувати виконком не з представників "луцької еліти", а зі звичайних людей з майдану. Це цілком нормально. Повірте, усі справляться. Буде більше контролю. Бо якщо відверто сказати, то міського голову ніхто не контролює, а це не нормально в демократичному суспільстві. Безконтрольність породжує свавілля і корупцію
Відповісти
підтримую!
Відповісти