У Нововолинську вимагають відставки мера

У Нововолинську вимагають відставки мера
У Нововолинську міськраду заблокували бійці зі штурмової бригади Волинської сотні.

Приміщення заблокували після народного віча у вівторок, 25 листопада, - пише IA ZIK з посиланням на журналіста «Нововолинська ділового» Наталію Камишнікову.

За її інформацією, Нововолинська міськрада заблокована активістами зі штурмової бригади Майдану.

«На сходах відбувається стихійний народний пікет. Бійці, які стояли на барикадах, ризикували життям і лише кілька годин тому нарешті повернулися з Києва, ночуватимуть сьогодні у мерії», - повідомила вона.

Громада вимагає відставки мера Віктора Сапожнікова і «перезавантаження» влади.

«Робочий день закінчувався, у приймальні виявилась лише секретарка (двоє заступників міського голови були помічені на майдані). Зателефонували пану Сапожнікову, який перебуває на лікарняному. Повідомили, що люди прийшли до міськради із дуже конкретними вимогами. Мер недбало, ба навіть зверхньо і поблажливо сказав: «Ну, залиште, залиште своє звернення, я потім розгляну». Після цього, порадившись із мітингувальниками, герої майдану вирішили заблокувати міськраду», – стверджує Наталія Камишнікова.

Коли на площу перед міськрадою прийшов Сапожніков, люди почали скандувати: «Ганьба!», «Заяву!», «У відставку!».

Мер намагався пояснити, що він «завжди з народом», але під вигуки пішов зі своїми заступниками у кабінет і повернувся з заявою, яка не влаштувала мітингувальників.

«Мовляв, під тиском 150 чоловік змушений написати вам, депутати міськради, оцю заяву про відставку, а ви розгляньте на сесії – й розсудіть самі. Бо я ж її написав лише задля збереження спокою в місті. Коли Віктор Сапожніков оприлюднив свою заяву у мегафон, протестувальники обурились і зажадали негайно скликати сесію. Та мер відмовився. А його прибічники пообіцяли привести на захист мера півміста. Зокрема, депутат-пенсіонер Тарасенко грозився підняти 5 тисяч шахтарів», – додала журналістка.

Після перемовин із міським головою щодо позачергової сесії майданівці увійшли до міськради й зачинили всі верхні поверхи й виходи. Також занесли у фойє свої речі. Тут, у міськраді, й ночуватимуть, - повідомила Камишнікова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
УВАГА !!! ОБЩАК ПР - Луцький "ЗАХІДІНКОМБАНК" (м. Луцьк, пр-кт Перемоги,15) фінансував "беркут" та "тітушек", які вбивали людей. Керівник ОБЩАКА - Галина Скиба також винна в смертях Героїв Майдана. Необхідно покінчити з цим ОБЩАКОМ ублюдків ПР!!!!!!!
Відповісти
Пропоную провести перевибори голови п.Сапожникова 25травня разом з президентськими виборами. Так обиратимуть мера Києва, разом з президентськими виборами. Просто прийти і вигнати - це злочин. Ми Нововолинці напишемо листа на ім'я Турчинова та внесемо на розгляд майдану в Києві.
Відповісти