У Луцькраді не захотіли розпускати виконком

У Луцькраді не захотіли розпускати виконком
Луцькі депутати не захотіли говорити про розпуск виконавчого комітету Луцької міської ради.

Про це йшлося під час 55 сесії міськради в середу, 26 лютого.

За словами ініціатора розпуску, депутата Андрія Осіпова, перебування у складі виконкому начальника МВ УМВС України у Волинській області Василя Марчишака, представника Корпорації Богдан Володимира Гунчика, представника ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктора Чорнухи та декількох інших викликає в нього великі сумніви.

На його думку, замість цих людей потрібно обрати представників громадськості, зокрема, майданівців.

Оскільки прийняти рішення про виключення декількох членів з виконкому може лише мер Луцька, то Осіпов запропонував розпустити виконавчий комітет повністю, що – у компетенції депутатського корпусу.

Натомість депутат Сергій Григоренко зазначив, що проект рішення потрібно зняти, адже він некоректний до закону і щодо опозиційних сил. Мовляв, у виконкомі обов’язково мають бути мер Луцька, його заступники і секретар міськради.

Окрім того, у комітеті є троє представників від опозиції. Тож, на думку Григоренка, розпускати виконком не доцільно.

З колегою погодився й депутат Андрій Козюра.

«Усі заступники і секретар мають бути членами виконкому. А по всіх інших я за. Але треба розуміти кого і на кого міняти», - мовив він.

Утім, Осіпов стояв на своєму: у виконкомі не мають бути лише представники місцевої еліти, але й Майдану. А таке небажання колег голосувати за внесення проекту рішення про розпуск виконкому на розгляд сесії він вважає чи не «кулуарними домовленостями».

«Про які кулуарні домовленості може йти мова, якщо ви тільки вчора внесли проект рішення? Якщо є якісь ідеї щодо кандидатур на членів виконкому, то їх обговорюють. А цього не було. Якщо ви хочете висловили своє бачення, то не прикривайтеся Майданом. Ми всі – члени «Майдану», – відреагував секретар міськради Григорій Пустовіт.

Його підтримав і Григоренко: «Якщо є мотив особистої помсти чи образи, не треба використовувати Майдан. Але фракція «Батьківщини» готова проголосувати за активістів Майдану у виконкомі, але треба обговорити кандидатури».

«Я лишень виконую ті обіцянки, які лунали з високих трибун», – зазначив у відповідь Андрій Осіпов.

Слово взяв і міський голова Микола Романюк. Він мовив, що у виконкомі – промисловці, роботодавці, які дають роботу людям і платять податки. Попри це мер Луцька пообіцяв на наступну сесію підготувати проект рішення щодо внесення змін у склад виконкому.

«І знову будуть мільйонери», – кинув Андрій Осіпов.

За внесення питання на розгляд сесії голосували двічі, утім більшості голосів пропозиція так і не набрала: з другої спроби її підтримало лише 12 з 39 депутатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькраді не захотіли розпускати виконком
26 лютий, 2014, 11:10