У Луцьку з’явилася площа Героїв Майдану

У Луцьку з’явилася площа Героїв Майдану
Площі біля РАЦСу дали ім’я Героїв Майдану.

Таке рішення прийняли під час 55-ої сесії міськради у середу, 26 лютого.

Ініціатором проекту рішення був депутат Сергій Григоренко, який очолює комісію, що опікується перейменуваннями вулиць міста.

«Зважаючи на події, які відбулися у Києві, коли загинули приблизно 100 людей, щоб вшанувати пам’ять цих людей, щоб було нагадування для нас і нащадків про ціну перемоги, пропоную перейменувати площу біля Палацу урочистих подій на площу Героїв Майдану», – зазначив Григоренко.

Окрім того, він запропонував аналогічно перейменувати і зупинку громадського транспорту біля РАЦСу і поставити табличку з інформацією про те, чому площа називається саме так.

З його слів, проблем у мешканців Луцька через перейменування площі не буде, адже на ній не зареєстрований жоден із будинків.

Депутат Рустам Дячук нагадав, що на сесії не можуть міняти назву зупинки. Утім, подав пропозицію назвати ім'ям Героїв Майдану ще й сквер позаду РАЦСу. Його пропозицію підтримали.

Рішення про перейменування площі і скверу підтримали усі 45 депутатів міськради, присутніх у залі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перейминували краще б на майдан Небесної СОтні...
Відповісти
Тоді було б класно там бачити пам"ятник не Бандері (не знаю чи його ще ставитимуть чи ні, бо не орієнтуюся в темі), а теж Небесній сотні.
Відповісти
Наш РАЦС мало того що виглядає просто жахливо, готуються ставити там пам'ятник так ще і площа біля нього буде називатися на честь героїв майдану. Може давайте ще їх там захоронимо? Люди там знаходяться для того щоб зареєструвати шлюб (найважливіша подія в житті кожного), а не скорбити за Бандерою і героями майдану. Ви вже всі геть з глузду поїхали?
Відповісти
Це постреволюційна ейфорія.
Відповісти
Краще б назвали "Площа урочистих подій", зробили гарні квітники... Щоб молодятам було приємно і памятно в день обєднання доль.
Я не люблю поспішних рішень. Тут щось зашвидко намудрували. Варто було добре все обдумати. Василя поховали на меморіалі слави... Якщо і називати щось іменем героїв майдану, то має бути і відповідна атмосфера... Щоб прийшов в те місце, і відразу розумів ціну незалежності, свободи.
Можливо з часом так і буде, просто зараз всі збуджені і від помилок теж нікуди не подітися.
Як на мене, варто привязку шукати біля меморіалу... це центр, там зручно проводити всі заходи, повязані із вшануванням... є місце поставити капличку, тощо..
Відповісти
"УРОЧИСТІ ПОДІЇ" треба реєструвати в церкві.
РАЦС, цей пережиток "совка", де гріє дупу десять тьоток, після ремонту треба віддати під художню школу.
А в дитсадку, де зараз міститься школа, мають бути діти.
Або все це балачки, про СПРАВЕДЛИВІСТЬ іщо МАЙБУТНЄ ДІТЯМ!
Відповісти
підримую
Відповісти
підтримую!
Відповісти
Бравісімо!
Відповісти
я цілком згідна з Анною та Натою
Відповісти
Тiльки не памятник Бандерi, а вже Героям Майдану там треба!
Відповісти
Дівчата, ви про себе дуже високої думки - Ірина, Анна та Наталія
Відповісти
А, можливо, варто було з Лучанами порадитись. Є сайт міської ради, є інтернет-ресурси, є друковані ЗМІ, при наймні, відділ звернень громадян... Можна було б провести опитування... Хай би хоч щось відбувалось за принципом логічної послідовності. А не все і одразу... Доречі інформація з уст міського голови розійшлась по всій Україні, що біля могили Василя Мойсея буде стела на честь ГЕРЇВ МАЙДАНУ! Мудро! Так! А тепер що?
Відповісти
А як завжди - нічого...
Відповісти
Якого милого Григоренко і Дячук вирішують як називатиметься площа біля Рацсу, коли вони там не живуть. Ви в громади запитали один з іншим? Я вас на таке не уповноважував і згоди не давав! Ти зроби щось добре для міста (як в тому фільмі - "материально помоги"), а не перейменовуєш вулиці і площі! побудуй новий мікрорайон, розроби генплан, передбач там площу і тоді пробуй її називати, а не існуюче зачіпаєш! А якщо такі хренові патріоти, то потрібно було на передову
Відповісти
На сесії "Свобода" всіх цькувала, хто був за перенесення памятника Бандері. Це тепер їхня власність і бренд. Хто на чому може, на тому і піариться. Ганьба вузьколобим "свободівцям"!!!!!!!!!!!!
Відповісти
ВИ ЗАБУЛИ ЩО ЦЕ РАГЗ? ТУДИ ІДУТЬ МОЛОДЯТА, ЯКИЙ ПАМЯТНИК, КРАЩЕ ГАРНІ КЛУМБИ І ПОРЯДОК!
ПЛОЩА ВОЗЄДНАННЯ? МІСТ?? - НЕМОЖНА БІЛО ПЕРЕІМЕНУВАТИ?
Відповісти
Правильно буде РАЦС, Олено
Відповісти
А ще туди розводитися йдуть, — квіточки «нє в тєму»
Відповісти