Мера Луцька і чиновників мерії звинуватили у цинізмі

Мера Луцька і чиновників мерії звинуватили у цинізмі
Депутата Романа Бондарука здивував «цинізм мера Луцька і його підлеглих»: під час сесії виділили певні кошти на витратні матеріали для процедур дітям, хворим на цукровий діабет, а в управлінні охорони здоров’я кажуть, що грошей, про які йде мова, немає.

Про це йшлося під час 55-ої сесії міськради у середу, 26 лютого.

За словами Бондарука, під час засідання бюджетної комісії міськради депутатам повідомили, що гроші на витратні матеріали хворим на цукровий діабет дітям є. Мова йшла про 243 тисячі гривень.

«Але управлінню охорони здоров’я про ці гроші невідомо. Для мене це шок», – зазначив він.

Мовляв, через те, що грошей немає, дітей не можуть забезпечити витратними матеріалами: смужками, голками, ланцетами.

Луцький міський голова Микола Романюк попрохав викликати начальника управління охорони здоров’я міськради Федора Кошеля і начальника управління фінансів Лілію Єлову прояснити ситуацію.

«Як не виділили кошти, ми ж голосували за них», – зазначив мер Луцька.

Єлова розповіла, що на 2014 рік передбачили і виділили 135 тисяч для придбання витратних матеріалів: смужок, голок і ланцетів.

Федір Кошель в свою чергу зазначив, що у Луцьку є 33 дитини, хворих на цукровий діабет, і наразі вони забезпечені витратними матеріалами та інсуліновими помпами повністю.

Так, придбання інсулінових помп забезпечується за державний кошт, як і частина витратних матеріалів. Утім, держава не може повністю забезпечити дітей-діабетиків медикаментами, тож частину компенсує місто.

Але навіть цих грошей, за словами чиновника, недостатньо. Утім, наразі проблеми немає, всі діти забезпечені необхідним, – переконував Федір Кошель.

Представник громадської організації Ірина Аксиновська, яка опікується питанням забезпечення медикаментами дітей-діабетиків, зазначила, що це – неправда.

За словами активістки, медикаментів катастрофічно не вистачає: дітям потрібно приблизно по 4 коробки смужок у місяць. А в управлінні охорони здоров’я дали лише дві, з розрахунком, що така кількість необхідна до травня.

Врешті, Микола Романюк зазначив, що оголосить Федору Кошелю догану.

«В двох соснах не можете розібратися», – додав мер Луцька.

Після цього, депутат-лікар Ганна Кравчук зауважила, що, зі слів головного лікаря міської дитячої поліклініки, витратні матеріали батькам дітей-діабетиків видали. Щоправда, в обсязі, передбаченому законом, що не є достатнім.

Окрім того, Ганна Кравчук запропонувала колезі Роману Бондаруку, який ініціював розгляд питання, подивитися на досвід вирішення ситуації у інших регіонах України. Там, мовляв, необхідні медикаменти для дітей-діабетиків купують за кошти благодійників. Тож, вона запропонувала йому й самому долучитися до такого досвіду і дати грошей хворим дітям.

Насамкінець луцький міський голова зазначив, що спробує якось вирішити це питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Україні виявилось дуже багато мільйонерів і міль'ярдерів. Жоден чесний службовець,який живе на заробітну плату, утримуючи при цьому підсобне господарство, не має великих статків. Найбільше - це скромний будинок і автомобіль далеко не новий. Кожен біснесмен (дуже багатий) зміг "сколотити" капітал лише укравши перший мільйон. Саме тому необхідно повернути усе в державу!!! А ще- прийняти закон про доходи і витрати, зняти депутатську недоторканість!!! Хто із простих людей може балотуватись у президенти за умови такого високого внеску?
Відповісти
Вся як завше попіарились, (згабуємо школу діабетиків) і в коноплі, грошей нема((( А чому б депутатам не скинутись? Відкатів то набрались!
Відповісти
Ви займітья ще ЖЕКАМИ!!!! ЛЮДИ ВАМ В НОГИ ВКЛОНЯЬСЯ !!! СИДЯТЬ В ЖЕКАХ КУПА ЛЮДЕЙ НІЧОГО НЕ РОБЛЯТЬ ВЗАГАЛІ!!!! ТІЛЬКИ ГРОШІ ОТРИМУЮТЬ!!! ЯКЩО ТЕЧЕ КРИША КАЖУТЬ КУПЛЯТИ МАТЕРІАЛ ТА ЩЕ НЕМА КОМУ РОБИТИ ТРЕБА САМИМ НАНІМАТИ ЧАСНІКА.ВІЗМІТЬ ЛЮБИЙ ЖЕК !!! НАПРИКЛАД ЖЕК №8
СВІТЛЮК НІЧОГО НЕ РОБИТЬ
СЛЕСАРЯ ТА САНТЕХНІКИ ЗАВЖДИ ПЯНІ
А МАЙСТЕР ТІЛЬКИ НА МЕШКАНЦІВ МОЖЕ КРИЧАТИ КОЛИ ТИ ДО НЬОГО ЗВЕРТАЕШЬСЯ З ПРОБЛЕМОЮ
МИ В БУДИНКУ НА ВСЕ САМІ ЗБИРАЕМО КОШТИ ТА ВЛАСНИМИ СИЛАМИ РОБИМО
ДЛЯ ЧОГО ЦІ ЖЕКИ??????????????????
ПОМОЖІТЬ РОЗІБРАТИСЯ!!!
КРАЩЕ СКОРОТИТИ ЇХ ВСІ !!!
ТА СТВОРИТИ ОССБ БУДЕМО ПЛАТИ ТА КОНТРОЛЮВАТИ
А ТО ПЛАТИМО ЗА УТРИМАННЯ А ЩО ТУДИ ВХОДИТЬ НЕЗНАЕМО НАПЕВНО ЗАРПЛАТА ЇХ !!!
ПОМОЖІТЬ!!!
Відповісти
Цілком підтримую.
Відповісти
Волыньоблэнерго куда пишло-с.
Відповісти
Инсулиновая помпа, модель 754 VEO- 48000 грн.+КАТЕТЕРЫ .ДЕНЕГ ФАКТИЧЕСКИ ДЛЯ 6 БОЛЬНЫХ ДЕТЕЙ ГОРОДА ЛУЦКА.ЧЕШИТЕ РЕПУ "ЕКОНОМИСТЫ",ОСТАНЬТЕ ОТ МЕДИКОВ!!!
Відповісти
Останні новини
Мера Луцька і чиновників мерії звинуватили у цинізмі
26 лютий, 2014, 15:16