Шматок луцького парку залишили у приватних руках

Шматок луцького парку залишили у приватних руках
Гектар землі парку 900-річчя Луцька свого часу потрапив у власність приватників через рішення виконкому Луцькради.

Тепер же землю вимагають повернути територіальній громаді міста.

Про це стало відомо під час 55-ої сесії міськради у середу, 26 лютого.

Ініціатором розгляду питання став депутат Сергій Сівак. З його слів, мешканці району парку 900-річчя Луцька вимагають повернення місту землі парку.

Це підтвердила і представник від громади Олена Сидорчук. За її словами, місцеві мешканці не можуть допустити «крадіжку» частини луцького парку посадовими особами виконкому, які своїм рішенням у 2001 році віддали гектар землі парку приватним особам.

«Звертаємося до луцького міського голови, аби вдалося скасувати це рішення виконкому. Адже ним фактично узаконюється крадіжка власності територіальної громади», – додала Сидорчук.

З її слів, наразі представники громади прийшли на попереджувальний пікет, аби «допомогти» депутатам прийняти рішення. «Але люди налаштовані так, що мовчати не будуть і прийдуть ще», – додала жінка.

Як пояснив ситуацію начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков, земельну ділянку у власність громади повернути не можуть через земельне законодавство: «На той момент воно визначало повноваження міськради щодо передачі земельної ділянки, а зараз ні».

Тобто, землю парку в 2001 році передати могли, але потім змінилося законодавство. Тепер повернути ділянку можна лише через суд, а не рішенням міськради.

Утім, депутат Сергій Сівак зазначив, що схоже рішення про повернення землі парку у власність громади приймали у Харківській міськраді. Але там розглядали питання в іншому ракурсі: Конституційний суд визначив, що міська рада може відміняти своє рішення.

Врешті, після обговорення, лише 17 депутатів підтримали рішення про повернення гектару парку місту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
загальнодержавної власності! Але ж її украли в 90-х...
Відповісти
от приклад до ілюстрації..ті хто не проголосували депутати..на список!!!!!!!!1
Відповісти
Вітів хоче собі кусочок там прихопити. От і через Сівака дурня пропихає питання.
Відповісти
Що ж тепер реально бачимо хто намагається відстоювати інтереси громади, а хто тупо крав, краде й буде красти. Чекайте віддяка не забариться. Але результати голосування слід оприлюднити!
Відповісти
Дуже прикро, що парк який коись процвітав і в якому запросто можуть проводити вільний час і відпочивати половина лучан (спальні райони: Відродження, 33, 40, р-н ТамТам)розграбовують. Давайте захистимо зелену зону міста!!! пишіть про організацію мітингу сюди....
Відповісти
привит никитюку
Відповісти
Павло Данильчук, або люди які його знають....потребуйте список людей які голосували проти повернення землі громаді!!!!!!! ПРОШУ!!!!!!!!! Єдине місце на 33-му і 40-му де можна з коляскою погуляти, або просто літом почитати книжку на свіжому повітрі!!!!!! Благаю!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Шматок луцького парку залишили у приватних руках
26 лютий, 2014, 15:36