На волю випустили Запорожця, засудженого за вбивство міліціонера

На волю випустили Запорожця, засудженого за вбивство міліціонера
Засудженого до 13 років ув'язнення за вбивство міліціонера на Київщині Віталія Запорожця звільнили згідно із законом про звільнення політв'язнів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив активіст Віталій Уманець, - пише Українська правда.

Як написав Уманець, у середу Запорожець вийшов на волю.

За цим законом, свободу серед інших отримують батько та син Павліченки.

Як відомо, 19 вересня 2012 року Апеляційний суд залишив чинним вирок Віталію Запорожцю, засудженому до позбавлення волі на 13 років за обвинуваченням в убивстві майора міліції Миколи Симоненка.

27 червня 2012 року у Броварському районному суді Віталія Запорожця було визнано винним в убивстві міліціонера Миколи Симоненка у вересні 2011 року в селі Семиполки Броварського району Київської області.

Суд над Запорожцем супроводжувався акціями односельчан на його підтримку, у вересні акції продовжилися – і шестеро з активістів були затримані.

37-річний майор міліції, начальник Калитнянського селищного відділку внутрішніх справ Симоненко був убитий пострілом із мисливської рушниці біля кафе в селі Семиполки місцевим мешканцем, якому міліціонер нібито зробив зауваження щодо його поведінки.

Водночас, низка ЗМІ повідомляли, що, за словами місцевих мешканців, Симоненко займався вимаганням і побиттям селян, часто був у нетверезому стані, а скарги, спрямовані на нього, у райвідділі міліції не реєстрували чи не приймали.

В останній день життя Симоненко нібито ініціював бійку, у ході якої зламав Запорожцю руку.

Мешканці Семиполок спрямували в Генпрокуратуру й МВС звернення, в якому говориться, що головною причиною смерті міліціонера вважають корупцію в міліції, свавілля чиновників і те, що багато злочинів у селі залишалися безкарними.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну що ж, чекаймо чергових "птенцов Керенского", тільки на цей раз вони будуть називатись напевно "пташенята Авакова" чи "шпаченята Турчинова2. Результат іхньої діяльності буде той самий - вбивства, грабежі, насилля ... Нехай Європа радіє і надає статус безвізового в'зду нашим кримінальним автоитетам. Нехай тремтить сіцілійська та всі інші мафії !
Відповісти
"37-річний майор міліції, начальник Калитнянського селищного відділку внутрішніх справ Симоненко був убитий пострілом із мисливської рушниці біля кафе в селі Семиполки місцевим мешканцем, якому міліціонер нібито зробив зауваження щодо його поведінки."
"...головною причиною смерті міліціонера вважають корупцію в міліції, свавілля чиновників і те, що багато злочинів у селі залишалися безкарними"
Ответил за всех??
Каким страшным становится наше правосудие... или устрашенное "односельчанами"??
Відповісти