Луцький Автомайдан: плани та перспективи

Луцький Автомайдан: плани та перспективи
Автомайдан не тільки в Луцьку, а й в усій Україні показав себе дієвою силою під час революції. Громадські активісти стали однією з рушійних сил в боротьбі з режимом Януковича.

Зараз вони не втрачають голову та розуміють, що революція тільки починається і її завдання змінювати не лише владу, але й свідомість людей, - пише 0332.in.ua.

Заступник начальника штабу луцького Автомайдану Ігор Малина розповідає, що об'єднання працюватиме далі, а зараз основне його завдання – це тотальний контроль нової влади.

«Зараз потрібно швидко «дожимати» стару владу, а саме – запроданців, корупціонерів та тих представників владної структури, які вибиралися шляхом фальсифікацій. Доки вони не підуть, не можна говорити ні про яку перемогу», - каже він.

За словами чоловіка, поки Автомайдан не готовий іти в політику, але в перспективі планується створення громадської організації або партії. Осередки Автомайдану є у багатьох містах України і це дає йому змогу перерости у велику партію, яка вже має свою чітко налагоджену структуру. Але такий варіант розвитку подій лише розглядається.

«Зараз, коли опозиційні сили прийшли до влади, а Автомайдан має свій вагомий вплив на політичне життя в країні, з’явилось багато охочих «погрітися в променях слави», - каже Малина.

«Вже з’являються такі сили, які намагаються керувати Автомайданом, привласнити собі усі його здобутки і перемоги, щоб використати їх у своїх політичних цілях. Хочу запевнити, що Автомайдан - це незалежна структура, яка співпрацює з Правим сектором, ВО Майданом, Самообороною майдану. Ми ніколи не дозволимо нікому «осідлати нас». Якщо буде потрібно, ми будемо вдаватися до силових методів», - запевнив громадський активіст.

На початках у штабі Автомайдану було всього декілька осіб. Зараз їх майже 200 людей і кількість охочих поповнити ряди автомайданівців постійно зростає.

«Останнім часом довелося навіть припинити активний набір учасників, тому що бажаючих багато, а свідомих патріотів мало. З’явились нові списки – кандидати у члени Автомайдану», - розповів Ігор Малина.

На сьогодні Автомайдан посилено працює. Революція залишила багато проблемних наслідків, на ліквідування яких потрібен час та кошти. Тому революціонери намагаються повернути країну до стабільності.

«Нещодавно ми організували сумісне патрулювання міста з ДАІ. Останні від цього не в захваті. Але враховуючи те, як нахабно вони себе завжди поводили, зараз у них вже немає іншого виходу. До того ж, від Луцького ДАІ на чергування заступає лише шість екіпажів, а в резервах Автомайдану знаходиться більше 100 машин, які можуть патрулювати місто», - каже Ігор Малина.

«Також цими автомобілями можна транспортувати приблизно 400-500 людей на будь-яку акцію і в будь-яку область: «Для того, щоб сформувати колону нам потрібно всього три хвилини. Під час надзвичайних ситуацій на штабі збирається дуже багато автомобілів. Достатньо одного повідомлення «Екіпажі, хто може формуйтесь в колону» і за декілька хвилин ми вже готові до виїзду», - каже додав він.

Стосовно планів на майбутнє, то учасники Автомайдану складають «всеукраїнський план походу на Схід України». Планують долучити до цієї акції представників Правого сектору та Самооборону майдану для того, щоб допомогти жителям Сходу в боротьбі із диктатурою місцевої влади.

Одна з невід’ємних складових нинішньої революції, каже Ігор Малина, – це люстрація усіх владних структур.

Автомайдан планує увійти до люстраційного комітету та проводити «відсіювання» тих чиновників, які не відповідають стандартам нового українського демократичного суспільства.

«Ні для кого не секрет, що сьогодні до влади прориваються ті елементи, які не брали жодної участі в революції, а зараз намагаються знайти собі «тепле містечко». Я хочу попередити їх від імені Автомайдану, думаю, що Правий сектор та Народна самооборона приєднаються до моїх слів, що ми вам цього не дозволимо», - запевнив автомайданівець.

Також він пояснив те, чому багато революціонерів виступають проти того, щоб до влади прийшла Тимошенко, Яценюк, Порошенко чи інші політики з опозиції.

Насамкінець Ігор Малина звернувся до волинян: «Закликаю усіх, хто має свою автівку, долучатись до лав Автомайдану. Ми залучаємо лише свідомих патріотів, які хочуть реальних змін в нашій країні. Боротьба ще не закінчилась. Слава Україні!».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ГЕРОЯМ СЛАВА І СЛАВА ТИМ , ХТО ПРОДОВЖУЄ БОРОТЬБУ.
Відповісти