Декан істфаку волинького вишу покритикував Автомайдан

Декан істфаку волинького вишу покритикував Автомайдан
Декан історичного факультету СНУ Анатолій Шваб вважає, що діяльність Автомайдану є здебільшого популістською.

Про це він говорив під час круглого столу про підсумки Майдану, що відбувся на базі історичного факультету в четвер, 27 лютого.

«Найпростіше - це Автомайдан сьогодні. От ти приїжджаєш, ти маєш привід, щоб бути в засобах масової інформації, ти маєш картинку. Постає питання, нащо вони тут переслідують абсолютно непотрібних нікому представників Партії регіонів? Це абсолютний крок для популізму та самореклами. І ці люди заявляють, що вони лідери», - заявив Шваб.

Також декан зазначив, що зараз в Україні дуже складно проводити реформи через складну економічну ситуацію.

«Фінансова система практично доведена до ручки. Популізм, як основний засіб боротьби на виборах привів до того, що ми сформували абсолютно недієздатну економіку, яка не може нас утримувати, як суспільство», - пояснив він.

Натомість депутат Луцької міськради Андрій Осіпов зазначив, що якість політиків не змінилася, і показав це на прикладі відмови розпуску виконкому міськради.

«Депутати не змінилися, і дії їх не змінилися. Вчора голосувалося питання про розпуск виконавчого комітету, була пропозиція наповнити виконавчий комітет новими обличчями… вони не підтримали… вони сказали, що ми кілька осіб нових зробимо, а решту міняти не будемо…. Тому нам потрібна нормальна система контролю гілок влади», - пояснив Осіпов.

Журналіст Мирослав Ватащук розповів, що на Волині політичні лідери не демонструють достатнього рівня відкритості.

«Будь-яка влада повинна й формуватися під контролем. І рівень контролерів повинен постійно рости… Я не бачу на Волині відвертого формування владної команди. Нове керівництво облради кулуарно веде якісь переговори. Я не бачу публічності від лідерів, які були на сцені, але не були при штурмі міліції… Але в мене немає морального права багато говорити, бо я особисто не маю рецепту, як вийти з цієї ситуації», - пояснив Ватащук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повністю погоджуюсь.
Яке право має автомайдан і правий сектор вимагати в людей заяви на звільнення? Які в них є законні підстави для цього? Гопота та й годі.
Відповісти
А де були "законні підстави" цих представників влади, коли загинуло більше 100 людей і більше 1000 поранен? Тепер вони згадали про закон? Вони ніколи не змиють зі своїх рук кров людей
Відповісти
Яке відношення до рострілів у Києві мають відношення викладачі? Не треба під шумок революції гнати викладачів які ставили вам двійкі.
Відповісти
а при чому вони до смертей на майдані?
вони стріляли? чи можливо вони віддавали наказ стріляти?
на мою думку, краще б шукали винних в цих смертях, чим робити самосуд, цим вони не кращі за ту владу що була
Відповісти
І викладачі не закликали до зброї, так, як це робили революціонери...а самі відсижувались вдома.....
Відповісти
До зброї може і не закликали, але зі студентами на майдани виходили і всіляко їх підтримували. Окремі, звісно. Багато хто відмежовувася, для багатьох пари були найголовнішим в момент революції. Обурювалися і вимагали відпрацювань.
Відповісти
Згідний на 100%
Відповісти
"нам потрібна нормальна система контролю гілок влади" Осіпов.
Для цього потрібен Саша Бєлий: http://www.youtube.com/watch?v=XtxbGjkpkF8
Відповісти
Нам бандити непотрібні!
Відповісти
Саша Білий може вдертися з калашом і до тебе, бо він елементарно безбашенний. Дивно,що такі Білі гуляють на волі. Не дай, Бог, такого контролю!
Відповісти
Автомайдан достоин уважения , ребята и брусщатку положили ,и на дежурства ночью выезжают - фактически выполняя работу милиции ,при этом масок никто не носит и рискуют подчас своими жизнями ,так как пытаются не допустить мародерств. Ведь любая революция выплескивает на улицы и всякую нечисть .
Відповісти
Автомайдан і правий сектор, це прототип міліції і даї, якою вона має стати. Перш за все порядок, а не гроші. Можливо десь вони перегинають палку, але зараз революційний період, і він потребує швидких дій. Бо якщо швидко не перемагає революція, приходить контр-революція.
Відповісти
Шваб не Георгій, ви, неуки, а Анатолій!!! І він якраз перший кандидат на люстрацію. От хто популіст і дєрєбанщік-пияк, то якраз цей пан.
Відповісти
Спочатку треба провести люстрацію самим люстрантам.
Відповісти
Анатолій Георгійович дуже щира і порядна людина, один із найкращих деканів нашого університету!!!
Відповісти
назвав декана Георгієм?Коли він Анатолій Георгієвич!
Відповісти
В Україні важко жити, у Луцьку ще важче. Тут нічого не міняється вже багато століть.
Відповісти
аде Шваб був, коли стріляли в Києві?
Відповісти
а де тоді були припустимо грубо 98% усіх українців? хто за телевізором сидів, хто за компом, хто час-від-часу по регіональних майданах ходив, хто на блокуваннях військових частин, а хто просто працював і жив. то давайте оці гіпотетичні 98% українців на палю посадимо чи як?
Відповісти
Лучани!Луцьк не настільки велике місто, щоб ми не знали , що стоїть за кожним з нас.Тому люстрацію не так важко провести.І звичайно, що якими б революціонерами не були ті, хто зараз біля ради Майдану, чи якимось боком біля них-рано чи пізно люстрація дійде і до них!!!Головне зараз нам не брехати самим собі.
Відповісти
перевірте громадянство Осіпова
Відповісти
Останні новини
Декан істфаку волинького вишу покритикував Автомайдан
27 лютий, 2014, 18:15