Через вирубку лісу посадовці потрапили під кримінал

Через вирубку лісу посадовці потрапили під кримінал
Щодо службових осіб державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське агропідприємство «Камінь-Каширськагроліс» порушили кримінальну справу через незаконну рубку лісу.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Справа порушена за фактом зловживання службовим становищем за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу України.

Прокуратура перевірила додержання вимог природоохоронного законодавства при відведенні та розробці ділянки лісу під суцільну санітарну рубку в Кримнівському лісництві, лісові масиви якого знаходяться на території Воєгощанської сільської ради.

У результаті правоохоронці дійшли висновку, що службові особи «Камінь-Каширськагролісу» у 2010 році, достовірно знаючи, що у рубку призначена ділянка 0,9 гектара, здійснили відвід з перевищенням площі на 0,2 гектара.

Як повідомив Волинський міжрайонний природоохоронний прокурор Володимир Хвищук, відповідно до матеріалів відводу, у рубку призначалося 422 дерева породи сосна на площі 0,9 гектара.

На порубку цих дерев було видано лісорубний квиток і дозвіл Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Проте при проведенні контрольного обміру виділеної ділянки лісу встановлено, що фактично її розмір становить 1,1 гектара.
Своїми незаконними діями службові осіб ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» завдали державі збитків на суму понад 65 тисяч гривень. У справі триває досудове слідство.

Нагадаємо, у Воєгощі селяни, стурбовані тим, що біля населеного пункту вирубують сотні гектарів дерев, зчинили бунт. Тим часом місцеві чиновники і лісівники запевняли, що жодних порушень немає: мовляв, дерева вирубують згідно з планом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через вирубку лісу посадовці потрапили під кримінал
21 березень, 2012, 17:23