Росія провокує війну в Україні, - глава УГКЦ

Росія провокує війну в Україні, - глава УГКЦ
Глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) архиєпископ Києво-Галицький Святослав (Шевчук) висловив серйозні звинувачення в бік Росії.

В інтерв'ю "Радіо Ватикану" він заявив, що Росія провокує громадянську війну в Україні, - пише Дзеркало тижня.

Крім того, архієпископ закликав міністерства закордонних справ країн ЄС проявити солідарність перед лицем небезпеки.

"Я прошу всіх європейців пробудитися тому, що все, що відбувається в Україні, рано чи пізно торкнеться всіх вас - адже Україна є частиною Європи. Якщо люди продовжують робити вигляд, що нічого не відбувається, ситуація продовжить погіршуватися не тільки в Східній Європі. Це викличе великий занепад віри в європейські цінності західних націй", - заявив предстоятель УГКЦ.

Архиєпископ зазначив, що Україна переживає "темні часи", ніхто не знає, у що виллється така ситуація.

Глава УГКЦ попросив ЄС переглянути відносини з Україною, зокрема, змінити візовий режим для українських студентів, які бажають навчатися в Європі. Архієпископ подякував Польщі, Литві, Чехії і Словаччині за допомогу пораненим і попросив такої ж допомоги в Італії. Він також висловив подяку Німеччині, Польщі і Франції за посередництво в вирішенні конфлікту.

"Такого роду солідарність повинна тривати тому, що небезпека того, що один із наших сусідів спричинить громадянську війну, не минула", - заявив архієпископ.

Нагадаємо, 27 лютого на світанку будівлі Верховної Ради і Ради міністрів Криму були захоплені озброєними людьми без розпізнавальних знаків. Над ними вивісили прапори Росії.

Ввечері на позачерговому пленарному засіданні кримський парламент прийняв постанову про проведення в Автономії республіканського (місцевого) референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень АРК.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква, Крим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
поспышає...
Відповісти
йшов би святити правий сектор...
Відповісти
сам підкоряється Риму,і виконує всі вказівки вище стоящих!Як можна скалку в оці брата бачити,а свою ігнорувати?Заявляв би той який дійсно за Україну дбає!Лицемір...( Їдуть в ту європу понаслухуються,коли вже свою гідність мати будемо???
Відповісти
Він хоче МИРУ в Україні. І це найголовніше!
А може Ватикан грошей підкине. Так що я за.
Відповісти
пылкине,дивіться ,щоб не забрали!(((
Відповісти
іуди-продали Віру Православну
Відповісти