3G може з'явитися в Україні до кінця року

3G може з'явитися в Україні до кінця року
Стандарт зв'язку 3G, впровадження якого в Україні обговорюється останніми роками, можуть ввести до кінця 2014 року.

Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку і інформатизації Петро Яцук, - пише Укрінформ.

За його словами, мережі операторів на 90% готові для запуску 3G. Водночас він підкреслив, що очікуваного ефекту від цього стандарту не буде, оскільки базову швидкість на одній станції доведеться розділяти на кількість абонентів.

"Усі говорять, що 3G в ідеалі дає швидкість 15 Мбіт/с, LTE - до 40 Мбіт/с, а LTE Advanced - до 150 Мбіт/с. Проте це необхідно уточнити - на один сектор однієї базової станції. Якщо в цьому секторі працює не один, а два телефони - то швидкість треба ділити на два. Як тільки побудують мережу, вона працюватиме красиво і правильно максимум місяць. Через місяць вона стане майже така ж, як 2G", - запевнив голова НКРСІ.

Петро Яцук висловив переконання, що при існуючому нині стандарті LTE Україні таки потрібний 3G.

"Ми нікуди не подінемося, пройдемо і через 3G, і через LTE. Це буде. Однозначно. Можна через 3G швидко "проскочити", але його уникнути неможливо. Ринок не дозволить зробити цього і з економічної, і з технологічної точки зору. Хоча деякі "гарячі голови" пропонують перейти відразу на стандарт LTE", - розповів Яцук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а цей Яцук точно пройшов процедуру люстрації?
Відповісти