Нардепи відмінили частину своїх пільг

Нардепи відмінили частину своїх пільг
У народних депутатів України поменшало пільг.

Вони скасували їх під час сесії 28 лютого, - пише Кореспондент.

Зокрема, виключено норми закону "Про статус народного депутата" про зарахування часу, коли народний депутат тимчасово не працював у зв'язку з неможливістю надати йому попередню або рівноцінну роботу, до загального і безперервного стажу роботи.

Депутати скасували норму, яка гарантувала виплату матеріальної допомоги у розмірі заробітної плати з урахуванням всіх доплат та надбавок, яку отримують працюючі народні депутати.

Скасована також норма, яка гарантувала збереження матеріальної допомоги у розмірі 50 відсотків заробітної плати з урахуванням всіх доплат та надбавок, яку отримують працюючі народні депутати, до досягнення ним пенсійного віку за умови, що трудовий стаж його перевищує 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.

Законом скасовано статтю, яка надавала народному депутату України та особі, що його супроводжує, право на першочергове поселення в готель і одержання службового житла.

Скасовано норми, згідно з якими у разі виходу на пенсію народному депутату виплачується грошова допомога в розмірі дванадцяти місячних посадових окладів працюючого народного депутата за рахунок держбюджету.

Парламент скасував пільги, які представляли народному депутату, який вийшов на пенсію, право безкоштовного проїзду на території України залізничним, водним, повітряним або автомобільним міжміським транспортом.

У частині скасування пільг також виключені норми про виплату матеріальної допомоги на оздоровлення нардепа в розмірі подвійної місячної заробітної плати.

Із закону також виключені пункти, якими народному депутату надавалося право безкоштовного користування залами офіційних делегацій аеропортів та аеровокзалів, залізничних вокзалів і станцій, морських портів та автомобільних парковок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нардепи відмінили частину своїх пільг
28 лютий, 2014, 12:19