Росія готується до реваншу, - ЗМІ

Росія готується до реваншу, - ЗМІ
Президент Росії Володимир Путін і його команда оговталися після поразки в Україні і готуються до реваншу, - вважають іноземні ЗМІ.

Для цього вони можуть використати повний арсенал засобів: від економічного тиску до повноцінного військового вторгнення, - повідомляє ТСН.

Як пише The National Interest, світ повинен готуватися до удару Путіна, мета якого - не дати Україні повернутися в бік Заходу.

"Він (Путін) ніколи не примириться з тим, як Україна міцно закріплюється у західній системі, як вона просувається до майбутнього членства в ЄС або - ще гірше - до членства в НАТО.

Це буде остання крапля в руйнуванні російських спроб поширити свій вплив на "близьке зарубіжжя", тобто, на ті країни Центральної і Східної Європи, які вийшли з-під влади Росії після розпаду Радянського Союзу... Здатися і відступити, особливо в таких обставинах буде рівноцінно принизливій поразці, яка зведе нанівець його торішні політичні перемоги (наприклад, з Сирією)", - пише видання.

Як повідомляється в статті, одним з методів тиску може бути сепаратизм в Україні. Зокрема, Путін може зробити ставку на те, що слабка реакція Заходу ще більше зміцнить його імідж сильного лідера, який готовий йти на все заради захисту російських інтересів.

Згодні зі своїми американськими колегами й у німецькому Die Zeit. Україна в ці дні, як зазначає журналіст Міхаель Туманн, являє собою жахливе видовище для російської еліти, адже протести, які прокотилися Україною, болісно демонструють Москві, як від неї відвертається ще одна держава у Східній Європі.

Вже вдруге за останнє десятиліття, та ще і в тому ж самому місці, їй доводиться спостерігати за тим, як в небуття йде авторитарний режим.

У свою чергу, оглядач The Washington Post Енн Епплбаум вважає, що в повномасштабному вторгненню РФ в Україну немає ніякої необхідності.

"В організації, раніше відомої як КДБ, безумовно є досвід дестабілізації обстановки в зарубіжних країнах, особливо шляхом провокації", - йдеться в матеріалі. Крім економічного і політичного тиску Кремля, є ще один вид тактики.

"Корумпована російська бізнес-еліта, заодно з українською корумпованою бізнес-елітою, безумовно спробує заманити нових українських лідерів в ту ж павутину, в яку потрапили Янукович, Тимошенко і Ющенко", - вважає автор.

При цьому видання l'express пише про особливу роль канцлера Німеччини Ангели Меркель для Путіна.

"В очах Кремля Сполучені Штати продовжують залишатися ворогом, у той час як Німеччина є справжнім партнером", - вважає німецький історик Андреас Умланд.

"З причини своїх економічних успіхів Німеччина викликає у Москви явне захоплення. Тому Берлін може говорити сміливо і відкрито, але при цьому він повинен уважно стежити, щоб не образити своїх партнерів", - пишуть журналісти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Путін, Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія готується до реваншу, - ЗМІ
28 лютий, 2014, 13:39