Вбивство повії: подробиці

Вбивство повії: подробиці
Одна з версій причини вбивства повії Ольги П. з Луцька у Німеччині – та, що жінка захотіла повернути велику суму грошей – до 90 тисяч євро, які віддала на зберігання своєму бойфренду.

Про це розповіла працівниця борделю, де працювала й Ольга, німецькій газеті Bild, інформує Вісник + К.

Нагадаємо, тіло Ольги, яка зникла три роки тому, знайшли у морозильній камері в гаражі у містечку Шпенге. Гараж орендував 42-річний Якоб Ф.

Згодом стало відомо, що правоохоронці знайшли у Луцьку батьків убитої.

Поїздкою за кордон дівчина просто марила

Як пише «Вісник + К», посилаючись на німецьку пресу та спеціалізовані форуми, Ольга (видання називає дівчину Катею з етичних міркувань) непогано вчилася у школі, після закінчення якої вступила до вузу. Подарунком за це стала поїздка із сім’єю на Чорне море.

Потім почалися будні. Ольга заочно навчалася на менеджера і працювала. Дівчину не надто влаштовували заробітки. Вона постійно економила і просто марила поїздкою у Західну Європу. Мовляв, там заробити реальніше.

Остаточно ця ідея визріла влітку 2007-го. Ольга розповіла матері, що хоче поїхати з найкращою подружкою до Німеччини. Дівчина просто поставила рідних перед фактом. Запевняла, що залишиться за кордоном, тільки якщо вдасться знайти гарну роботу.

У листопаді того ж року разом з подругою Ольга вирушила до Польщі поїздом Київ – Варшава. Їй було лише 20 років. Дівчина мала з собою туристичну візу і трохи грошей.

Подруги нібито мали їхати на Мальту, але перебралися до Німеччини. Згодом доля розвела дівчат: подруга Ольги вийшла заміж за іноземця і втратила з нею зв'язок.

Ольга ж періодично дзвонила у Луцьк, казала рідним, що дуже сумує за ними. Трохи згодом повідомила, що знайшла хорошу роботу і ще з двома дівчатами винайняла житло.

Ще пізніше мама дізналася, що її донька вперше по-справжньому закохалася.

Проте під час телефонних розмов дівчина багато чого не розповідала.

Зв'язок між Ольгою та рідними обірвався на початку 2009 року.

Вбивцю «здав» брат

Наприкінці лютого 2012-го німецька поліція провела обшук у 42-річного Якоба Ф., німця киргизького походження. Чоловік одружений і має двох дітей.

У 2007 році він відсидів у німецькій в’язниці трохи більше трьох років за торгівлю «живим товаром» - Якоб переправляв за фальшивими литовськими паспортами до Німеччини дівчат зі Східної Європи для сексіндустрії.

Цього разу обшуки теж були невипадковими, адже чоловіка знову підозрювали у подібному злочині.

У містечку Шпенге поліція натрапила на страшну знахідку. У чималій морозильній камері, яка працювала на повну потужність, правоохоронці виявили тіло молодої білявки.

Ідентифікувати, хто вона, поліції ніяк не вдавалося, а Якоб, якого одразу ж затримали, вперто мовчав. Казав лишень, що не знає, звідки в його гаражі труп.

Допоміг слідству брат затриманого Хайнц. Він – власник борделю у місті Оснабрюк. Чоловік розповів, що білявку звати Ольга і вона родом з України. Дівчина працювала у нього, а пізніше перебралася у містечко Херфорд у будинок розпусти «Haus 18». Тут її знали під псевдонімом Інес.

У Херфорді й познайомилася з Якобом, який став її бойфрендом.

Три роки тому Ольга зникла. 17 березня 2009 року на форумі борделю один з клієнтів залишив повідомлення: «На жаль, з «Haus 18» зникла повія. Я призначив їй зустріч на пятницю, але вона не з’явилася. Власниця закладу сказала, що вона пішла в обід, а до вечора мала повернутися».

У борделі у Херфорді залишилися усі особисті речі дівчини, навіть її мобільний телефон. Зниклу 23-річну повію ніхто особливо не розшукував. Тільки Хайнц кілька разів розпитував у Якоба, як у нього справи з українською подружкою. Проте той або мовчав, або віджартовувався.

Навіщо тіло поклав у холодильник – невідомо

На сьогодні Якоб єдиний і головний підозрюваний.
Як розповіла речниця поліції Білефельда Зонья Ремерт, чоловік спочатку задушив Ольгу електричним дротом, а згодом з відомих тільки йому міркувань поклав тіло на збереження у холодильник.

Як встановила експертиза, на той момент дівчина вже була мертва. Швидше за все, тіло пролежало у гаражі від самого зникнення Ольги.

Окрім слів Хайнца Ф., ідентифікувати тіло допомогла ще одна деталь. На трупі виявили ланцюжок з хрестиком, той самий, який був на Ользі на її рекламних фото в інтернеті.

Незадовго до зникнення, у лютому 2009-го, Ольга востаннє зв’язалася з мамою. Як пише німецька преса, якраз тоді вона мала намір повертатися в Україну. Навіть ніби сказала матері, що спакувала речі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жах, як батькам жити з такою правдою.
Відповісти
90 штук еврів заробити повією? Жах.
Відповісти
М-да оце дівка працювала. Таку вже нічим не здивував би.
Відповісти
А скільки таких у нашій ВР-мерськослоаська,херман,ленка бондаренко...Їх би туди!
Відповісти
Останні новини
Вбивство повії: подробиці
22 березень, 2012, 10:49