У Луцьку податкова міліція обшукала офіс народного депутата

У Луцьку податкова міліція обшукала офіс народного депутата
У приміщенні ТзОВ «Феміда-Інтер», власником якого є бізнесмен, депутат Волиньради і президент ФК «Волинь» Василь Столяр, працівники податкової міліції області проводять обшук.

Чоловіки у бронежилетах навідались до офісу ТзОВ «Феміда-Інтер», що на вулиці Дубнівській, 36, зранку 22 березня.

Як розповів адвокат ТзОВ «Феміда-Інтер» Олександр Стасюк, працівники податкової міліції не зважили на те, що це приміщення орендує депутат Верховної Ради Валерій Келестин, а закон «Про статус народного депутата України» дозволяє обшук лише у виключних випадках. Мета цього візиту, переконує адвокат, не може бути тим виключним випадком.


«Свої дії працівники податкової міліції аргументують наявністю постанови Ковельського міськрайонного суду. Однак така постанова не є підставою для проведення обшуку у приміщенні, яким користується народний депутат», – пояснив Олександр Стасюк.

Також він розповів, що депутат Келестин у цьому приміщенні буває, тут працюють його помічники, проводиться прийом громадян.

«Тут знаходяться його речі, документи. Тобто такий обшук є незаконним. Я намагався це пояснити представнику податкової міліції... Я їм представив оригінал договору оренди цього приміщення народним депутатом Але ніхто нічого не пояснює і документів ніяких не показують», – повідомив він.

Як пояснив оперуповноважений Сергій Самаєв, який керує обшуком, працівники податкової міліції шукають речові докази по кримінальній справі, яка стосується приватного підприємства «Флора».


Мова йде, зокрема, «про порушення за фактом службового підроблення та привласнення шляхом зловживання службовим становищем вчиненого службовими особами ПП «Флора».

Натомість адвокат ТзОВ «Феміда-Інтер» Олександр Стасюк каже, що це підприємство не має ніякого стосунку «до діяльності депутата, до власника цієї фірми».

«Таке підприємство тут не знаходиться, і незрозуміло чому вирішили, що це приміщення пов’язане якось із «Флорою». Ні до власників, ні до орендарів немає стосунку ця фірма… У постанові суду зазначено, що можливе місце знаходження фірми на другому поверсі. Там і проводять слідчі дії», – розповів Стасюк.

Крім того, він розповів, що ПП «Флора» зареєстроване у селі Ростань Шацького району. Стасюк каже, що податківцям це відомо, оскільки свого часу вони вже проводили там перевірки.


«Їм відомо, що вони це роблять незаконно, але… Мені й незрозуміло те, чому тут керує оперуповноважений Сергій Самаєв, хоча за вимогами кримінально-процесуального кодексу такі дії повинен проводити слідчий, який розслідує дану кримінальну справу… Орган, який проводить обшук зобов’язаний буде надати копію протоколу, ми його вивчимо і будемо оскаржувати», – підсумував адвокат.

До слова, про підприємство «Флора» у 2009 році писала газета «Волинь-нова». Директор «Флори» Василь Денисовець розповідав про те, як підприємство вирощує лохину. У тій же статті фігурувало прізвище бізнесмена Василя Столяра. Газета писала, що він «інвестував серйозні кошти у розвиток садівничо-ягідної галузі не лише на Волині».

Також нагадаємо, у інтерв’ю ВолиньPost Василь Столяр теж розповідав, що займається садівництвом та ягідництвом, зокрема, і в Шацькому районі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Меньше треба красти грошей, зажерлися. До простих людей на обшук не приходять, та чесні громадяни не ховаються за народними депутатами.
Відповісти
Приходять і до чесних. Але тут схоже не той випадок...
Відповісти
дуже правильно, а то столяр вже землі під ногами не чув. Скінчилися часи паразитування на пдв. Аби знайшли що - і у тюрму паразита, а до нього поплічників з податкової.
Відповісти
А ви багато бачили щоб податківців садили???
Відповісти
Останні новини
У Луцьку податкова міліція обшукала офіс народного депутата
22 березень, 2012, 13:30