Проти агресії Росії вийшли на мітинги в 27 країнах світу. ФОТО

Проти агресії Росії вийшли на мітинги в 27 країнах світу. ФОТО
У всьому світі українці миттєво відреагували на воєнну агресію Росії в Криму пікетами та мітингами.

Акції відбулися щонайменше у 27-ти містах світу, - пише VIDIA.

У столиці Туреччини сотні людей із кримськотатарськими прапорами виступили проти агресії Росії і підтримали кримських татар.

Із гаслом “Ні війні в Україні!” на вулиці Нью-Йорка вийшли українці, кримські татари, росіяни, білоруси, грузини.

“Люди масово вирушили до Таймз Скверу, де заполонили увагу туристів і жителів мегаполісу. Російські активісти вийшли з гаслами: “За нашу і вашу свободу”, – прокоментували у групі “Разом”.

“Росіяни сказали, що вони самі пікетували своє консульство та що їм соромно за дії Росії,”- додала Люда Ломпас, учасниця акції.

Колона людей розтягнулася на 5 кварталів. Активісти пікетували російське консульство.

У Вашинтоні українців та кримських татар прийшли підтримати американці, росіяни, грузини, білоруси, молдавани, прибалти, абхазці та представники інших народів. Під російським посольством вимагали у Путіна “забрати руки геть від України”.

У Х’юстоні, штаті Техас, українці пікетували російське консульство, дякуючи сміливим росіянам за підтримку та вимагаючи Путіна дотримуватись умов Будапештського меморандуму.

У Чикаго Український конгресовий комітет Америки (УККА) провів зустріч з сенаторами від штату Іллінойс. Зокрема, у неділю у присутності усіх головних американських телеканалів відбулась дискусія з сенатором Дурбіном, а також на телефонному зв’язку перебував посол США в Україні Пайєт.

Півтори тисячі українців зібралися у центрі Лондону біля Посольства США та вимагали, щоб уряд США дотримувався зобов’язань, взятих відповідно до Будапештського меморандуму.

Акція продовжилась біля російського посольства, де вимагали, щоб Путін забрав війська з України. Росіяни, поляки, сирійці, грузини, білоруси і литовці масово долучилися до акції.

Акція протесту проти російського втручання пройшла під посольством Росії у Литві.

У Берліні до демонстратів приєдналася Лауреат Нобелівської премії з літератури Герта Мюллер.

На акцію протесту проти військової агресії Росії вийшли кількадесят активістів у Парижі.

Акція солідарності з Україною відбувалася біля будівлі посольства РФ у Мінську, повідомляє ”Наша Ніва“.

Незадовго до початку акції біля посольства затримали сімох журналістів незалежних видань і трьох громадських активістів. Безпосередньо під час акції затримали понад 20 осіб, повідомляє ТВі.

Кількасот активістів у Москві сьогодні рушили від Міністерства оборони до Манежної площі для проведення акції проти введення російських військ до України. Як повідомляє повідомляє ОВД-Инфо, на мітингу затримали близько 50 осіб. Серед затриманих – двоє українців.

На антивоєнний мітинг у Санкт-Петербурзі перед Ісакієвським собором зібралися близько 500 людей. За інформацією видання lenta.ru, поліція затримала близько 20 учасників мітингу.

Антивоєнні мітинги провели також у Гельсінки, Кракові, Ризі, Брно, Празі, Стокгольмі, Брюсселі, Будапешті, Таліні, Мадриді, Вероні, Римі, Сан-Франциско, Лісабоні, Тбілісі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Проти агресії Росії вийшли на мітинги в 27 країнах світу. ФОТО
03 березень, 2014, 09:56