У Росії заблокували «Євромайдан» у «ВКонтакті»

У Росії заблокували «Євромайдан» у «ВКонтакті»
У соціальній мережі «ВКонтакті» на вимогу Роскомнагляду заблоковали 13 спільнот, присвячених акціям протесту на Майдані Незалежності в Києві.

Під час спроби зайти на сторінки груп у понеділок, 3 березня, з’являлося повідомлення про те, що матеріали спільноти «заблоковані на території Російської Федерації», – пише Лівий берег із посиланням на Lenta.ru.

Зокрема, не відкриваються сторінки таких спільнот, як «Українська революція / Євромайдан» (більше 500 тисяч учасників) , «Правий сектор» (більше 390 тисяч учасників) і «Революція / Євромайдан / Правий сектор» (352 близько тисяч учасників) . У «заглушках», встановлених за адресами цих груп, дається посилання на рішення Роскомнагляду номер 01КМ-7376 від 2 березня 2014 року.

Інформацію про блокування також підтверджує і офіційний сайт наглядового відомства. 3 березня на ресурсі з'явилося повідомлення про те, що з вимогою заблокувати спільноти в Роскомнагляд звернулася Генпрокуратура РФ. Представники прокуратури угледіли в групах «звернені до російського народу прямі заклики здійснювати терористичну діяльність і брати участь у несанкціонованих масових заходах».

Водночас, як наголошується в прес-релізі Роскомнагляду, після видалення протиправної екстремістської інформації деякі спільноти були виключені з реєстру забороненої інформації. Щоправда, які саме спільноти, не уточнюється.

Вперше про блокування українських спільнот у «ВКонтакті» стало відомо 1 березня. Тоді в Мережі з'явилася інформація про те, що блокуванню, зокрема, піддалася сторінка організації «Правий сектор». Обмеження доступу сталося після публікації в співтоваристві звернення лідера націоналістичного руху Дмитра Яроша до терориста Доку Умарова. У тексті Ярош закликав Умарова організувати серію терактів на території Росії.

Пізніше представники «Правого сектору» спростували достовірність цього звернення, заявивши, що його текст з'явився в групі в результаті «злому». Прес-секретар «ВКонтакті» Георгій Лобушкін у свою чергу зазначив, що блокування українських громадсько-політичних груп тривала всього кілька хвилин і відбулося «через помилку модераторів».

Проте, як пізніше повідомили в Роскомнагляді, відомство не збирається відмовлятися від блокування спільнот українських угруповань.

У відомстві підкреслили, що на вимогу Генпрокуратури продовжать моніторинг інформаційного простору і будуть обмежувати доступ до інших інтернет-адресами «у випадку перенесення на них екстремістського контенту».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Росії заблокували «Євромайдан» у «ВКонтакті»
03 березень, 2014, 11:35