У газову безпеку Волині вклали 10 мільйонів гривень

У газову безпеку Волині вклали 10 мільйонів гривень
ПАТ «Волиньгаз» інвестувало в безпеку газопостачання області понад 10 мільйонів гривень

Підприємство у 2013 році скерувало 10,6 млн гривень на реконструкцію, модернізацію, капітальний ремонт та заміну об’єктів газопостачання відповідно до Інвестиційної програми розвитку ПАТ «Волиньгаз», - повідомили у прес-службі підприємства.

У цю суму також входить вартість придбання і ремонт транспортних засобів спецпризначення, приладів діагностики тощо.

Тепер диспетчери аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Волиньгаз» можуть слідкувати за роботою 15 газорегуляторних пунктів в он-лайн режимі, оскільки вони обладнані сучасною системою телеметрії. Обладання є системою датчиків, які в миттєво передають на диспетчерські пункти сигнали тривоги у разі аварійного підвищення тиску, несанкціонованих проникнень в приміщення газо-регуляторних пунктів чи інших нестандартних ситуацій.

Для забезпечення справного стану газових мереж у 2013-му році було проведено капітальний ремонт надземного газопроводу через річку Турію, замінені непридатні газопроводи загальною протяжністю 0,46 км в Луцьку, Нововолинську та Горохівському районі.

Для стабілізації тиску газу, особливо в зимовий період, ПАТ «Волиньгаз» провело кільцювання газопроводів протяжністю 0,161 км. в Луцьку та Ківерцях.

«Ми сьогодні вкладаємо гроші в безпеку, адже працюємо задля забезпечення волинянам безаварійного і безперебійного газопостачання. Закуповуємо надійне обладнання, яке забезпечує високий ступінь захисту і відповідає європейським стандартам. Загалом на реконструкцію газопроводів і придбання приладів діагностики ми інвестували 6,8 мільйона гривень», - розповідає голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

Усі експлуатаційні служби підприємства укомплектовані цифровими приладами. Серед них високочутливі течешукачі «ВАРТА» різних модифікацій, які служать для виявлення витоків природного газу і вимірювання концентрації чадного газу від 0,001%.

В обладнання вмонтовані GPS-трекери, які надають можливість одночасно визначити місце перебування слюсаря і автоматично реєструють час і місця витоку газу на газопроводоі.

Для обстеження газопроводів ПАТ «Волиньгаз» придбало лазерний детектор витоків метану RMLD, виробництва США вартістю 241 тис. грн. RMLD здатний швидко і ефективно виявити витік газу на відстані до 30 метрів, що значно спрощує обстеження важкодоступних і непрохідних місць.

Відповідно до Інвестпрограми ПАТ «Волиньгаз» придбало нові транспортні засоби спеціального призначення, а саме: для бригад АДС 4 автомобілі Volkswagen T-5, в управління контролю та організації обліку газу 5 машин Volkswagen Сaddy, для проведення земляних робіт 2 сучасні мініекскаватори JCB MINI 8030, один JCB MINI 8018 та причіп-лавета для його транспортування. Інвестиції у транспортні засоби сягнули 3, 8 млн гривень.

У 2014-му році ПАТ «Волиньгаз» й надалі буде працювати над вдосконаленням системи безпеки газопостачання.

Інвестпрограма підприємства на 2014-й рік передбачає капіталовкладення на суму 12,4 млн гривень.

Довідка

Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Волиньгаз» забезпечує природним газом 235 тисяч сімей волинян. У 2013-му році загальний обсяг транспортування склав 586,3 куб. м.

На 1 січня 2014 року у Волинській області експлуатується 7644,7 км розподільних газопроводів. ПАТ «Волиньгаз» - у трійці найбільших платників податків області. Щорічно підприємство сплачує понад 60 мільйонів гривень податків і внесків до бюджетів всіх рівнів.

Серед найбільших клієнтів ПАТ «Волиньгаз» - підприємства харчової промисловості. Зокрема, Гнідавський цукровий завод, Європацукор, Теремно-Хліб, Володимир-Волинська птахофабрика, Волиньхолдінг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У газову безпеку Волині вклали 10 мільйонів гривень
03 березень, 2014, 14:46