Декілька депутатів Волиньради відмовилися від мандатів

Декілька депутатів Волиньради відмовилися від мандатів
У Волинській обласній раді є обранці громади, які оголосили про те, що хочуть дотерміново скласти з себе повноваження депутата.

Про це розповів голова Волинської облради Валентин Вітер під час прес-конференції керівництва облради у понеділок, 3 березня.

Валентин Вітер нагадав, що у Волиньраді є декілька депутатів, які оголосили про вихід із Партії регіонів і однойменної фракції у облраді. Утім, є й такі, які взагалі відмовляються від мандатів депутатів.

«Є депутати, які дотерміново хочуть завершити своє перебування у Волинській обласній раді як депутати. Вже є такі заяви, вони будуть зачитані на сесії облради», – зазначив Вітер.

Заступник голови облради Ігор Гузь й взагалі висловив думку, що у всіх органах місцевого самоврядування потрібно оголосити про перевибори.

Мовляв, вибори до місцевих ради, які відбулися у 2010 році, відбувалися під «адміністративним тиском», з використанням певних «фінансових програм» і не можуть відповідати інтересам громади.

«На мою думку, не треба чекати 2015 року. Перевибори внесуть ясність і можна буде значно простіше створити більшість з тих сил, які користуються авторитетом», – висловився заступник голови облради.

Навіть якщо перевиборів «не станеться», то, на думку Гузя, облраді треба працювати і так, аби забезпечити життєдіяльність в області. Хоч, як зазначив заступник голови облради, він особисто не знає, як працювати із тими, хто був членом Партії регіонів і вирішив приєднатися до демократичних сил лише після того, як на Майдані убили хлопців.

Утім, зазначив, що навіть тих 48 депутатів, які прийшли на останню сесію в облраді, і вже є новою більшістю.

Його підтримав і перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик. А от щодо того, чи приймати колишніх регіоналів до нової більшості у Волиньраді, то, зі слів Пирожика, це питання «внутрішньої люстрації».

За словами ж Валентина Вітра, не зважаючи на те, якою буде більшість у Волиньраді, орган самоврядування має працювати. І він зробить все для того, щоб так і було.

«Я як голова буду старатися залучати якомога більше депутатів до роботи в облраді. А більшість буде формувати політичні напрямки, політичні ідеї. Але всі депутати будуть закликатися до роботи у Волинській обласній раді», – підсумував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Про це розповів голова Волинської облради Валентин Вітер під час прес-конференції керівництва облради у вівторок, 5 березня." - це хто і що у вас в редакції курить?
Відповісти
Усіх депутатів потрібно поміняти на молодих і перспективних, тоді буде толк
Відповісти
Які политичні напрямки?Які політичні ідеї?Ви що з"іхали з глузду задекларовуючи таку білєберду ?Займайтеся економікою.Які перевибори?В державі майже оголошено воєнний стан.Ви маєте впевненість,що ви будите депутатами чергового скликання?Я особисто сумніваюся.Вотум довіри це не карт-бланш.
Відповісти
Останні новини
Декілька депутатів Волиньради відмовилися від мандатів
03 березень, 2014, 16:49