Підготували законопроект, яким заборонять поліетиленові пакети

Підготували законопроект, яким заборонять поліетиленові пакети
Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ оприлюднило законопроект, який обмежує використання поліетиленових пакетів

Назва проекту закону - «Про обмеження щодо виробництва, використання, ввезення та розповсюдження в Україні окремих видів упаковки», пищуть Комментарии.

Документ забороняє виробництво, використання, ввезення (більше 50 одиниць однією особою) і платного чи безкоштовного розповсюдження на території (крім транзиту вантажів) пакетів тривалого розкладання, обсяг яких менше двадцяти літрів, з товщиною матеріалу менше 0,025 міліметра, і пакетів, що розкладаються, обсяг яких менше десяти літрів, з товщиною матеріалу менше 0,015 міліметра.

Цим законом Мінрегіонбуд намагається вирішити проблему з поліетиленовими пакетами, які дуже швидко використовуються, а потім можуть роками лежати на звалищах, виділяючи токсичні речовини.

Як відомо, полімерні відходи становлять 9-11% від усіх відходів, що продукує людство. В світі набирає обертів використання замість пакетів паперових і полотняних сумок.

На сьогодні в Україні налічується близько 5000 сміттєвих звалищ, щорічно з'являється 35 тисяч несанкціонованих. Це пов'язано з відсутністю в деяких населених пунктах, особливо в сільській місцевості, послуги з вивезення сміття.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно, зовсім без пакетів буде важко (в що наприклад мясо чи фарш в магазині пакувати?) Але коли є можливість - береш один лимон, чи банани, чи щось таке, на шо пакет не потрібен - то можна від нього відмовитись. Я так завжди роблю, хоч касири часом дивуються. Давайте поширювати таку поведінку - тоді реально зможемо допомогти рідному краю не засмісчуватись тим поліетиленом!
Відповісти
Останні новини
Підготували законопроект, яким заборонять поліетиленові пакети
22 березень, 2012, 15:43
У Кіндера вкрали печатку
22 березень, 2012, 15:25