Провідні інтернет-ЗМІ України атакують хакери

Провідні інтернет-ЗМІ України атакують хакери
Від 2 березня провідні інтернет-ЗМІ зазнають постійних DDoS-атак.

Про атаки на свої сайти заявили УНІАН, «Тиждень.ua», «Українська правда», ТСН, «События Крыма», Чорноморська ТРК, - пише Телекритика.

Сайт Тиждень.ua зазнає DDoS-атаки з 12-00 2 березня.

«Загрозу вдалося локалізувати півгодини тому (2 березня 22.30 - ред.). На якомусь етапі атака сягнула сотень тисяч запитів до сайту щохвилини. Стандартні заходи безпеки не допомогли вирішити цю проблему. Тож ми зважилися на надзвичайні кроки і вимушені були на кілька годин припинити роботу сайту. Спроби перешкодити роботі сайту тривають і зараз. Перепрошуємо за тимчасові незручності. Залишайтеся з нами!», - повідомила редакція увечері 2 березня.

На сайт УНІАН масштабна атака розпочалася близько 1:00 3 березня.

«Найпотужніша безперервна DDoS-атака триває досі. У зв'язку з цим можливо періодичне повне «падіння» сайту, некоректне відображення контенту та повільна робота ресурсу. Ми приносимо свої вибачення нашим читачам за проблеми з доступом на сайт, і докладаємо всіх зусиль для якнайшвидшого відновлення нормальної працездатності сайту», - повідомила редакція.

Атака на «Українську правду» розпочалася вдень 3 березня. Перед цим редакція отримала лист, який процитувала у Facebook: «Ваш продажный, прозападный сайт. Будет Здыхать от ддоса вместе с остальными. Unian.net уже понял что мы не шутим. http://lenta.ru/news/2014/03/03/unian/ Вам небудет места в сети. Продажные западные низкопробные б***оты. Меня зовут Себастьян Перейро. Чао буратино! Слава Росии Путину и ФСБ!».

Інтернет-портал «События Крыма» періодично стає недоступним через потужні DDoS-атак, що тривають уже більше тижня. «Велика частина комп'ютерів, з яких вона йде, розташована в Москві», - пише видання. Такі дії редакція пов'язує з тим, що сайт пише правдиві новини про події в Криму і не підтримує введення російських військ до Криму. Страждають від DDoS-атаки й інші кримські інтернет-ресурси, зокрема, «Кафа» і «Свіжа газета».

Сайт «Чорноморської телерадіокомпанії» також зазнає потужних DDoS-атак. Про це в коментарі Інституту масової інформації повідомила головний редактор телерадіокомпанії Олександра Квітко. «Як вдалося з'ясувати, велика частина з них здійснюється з Дніпропетровська. Онлайн-трансляція нашого каналу на даний момент призупинена. Ми робимо все можливе, щоб відновити роботу сайту», - повідомила вона.

Як писала «Телекритика», 3 березня «Чорноморська ТРК» була вимкнена з ефіру. Мовлення було припинено на всій території Кримського півострова за рішенням республіканського телерадіопередавального центру.

Станом на 19:50 3 березня лежить сайт ТСН.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Провідні інтернет-ЗМІ України атакують хакери
03 березень, 2014, 19:53