Нардеп з Волині, який призивав Путіна, тепер вибачається за це

Нардеп з Волині, який призивав Путіна, тепер вибачається за це
Народний депутат Григорій Смітюх каже, що помилявся, коли думав, що президент Росії Володимир Путін допоможе Україні.

Про це йдеться в заяві депутата, опублікованій 4 березня на сайті Волинської газети.

Нагадаємо, під час виступу на Антимайдані у Києві 14 грудня Смітюх звернувся до Володимира Путіна з проханням підтримати Україну. При цьому він скандував: "Пу-тін! Пу-тін!".

Публікуємо заяву без змін та правок:

В умовах крайнього ступеня суспільного напруження в країні перед загрозою повномасштабної військової агресії з боку Росії вважаю за необхідне звернутися до української громадськості з роз’ясненням власної громадянської позиції.

Судячи з реальних подій та численних повідомлень ЗМІ не можна не бачити, що вище політичне керівництво Російської Федерації, на превеликий жаль, стало на шлях шаленої ескалації збройного силового конфлікту, а по суті – військової агресії проти суверенної України.

Вже котрий день поспіль в Криму та інших регіонах України не тільки нагнітається військово-політичне напруження, але з боку Росії холоднокровно та послідовно проводиться протиправна, а тому агресорська збройна військова операція. У порушення усіх існуючих двосторонніх договорів між нашими країнами та багатосторонньої міжнародної Будапештської угоди, що гарантує територіальну цілісність України внаслідок її добровільної відмови від ядерного статусу, відбулось неоголошене введення Росією чисельного військового контингенту на територію суверенної дружньої сусідньої держави - України.

Відбулось збройне захоплення і блокування органів державного управління Криму, військових частин, доріг, аеропортів, повітряного простору, засобів комунікації та ЗМІ. Від блокування українських військових частин російський військовий контингент переходить шантажу і підкупу українських військовослужбовців, ультимативних вимог до їх роззброєння, переприсяги самопроголошеній кримській владі чи в разі незгоди капітуляції. У цих умовах українські військові частини Криму, всіма силами уникаючи прямого збройного зіткнення, утримуються від провокацій, що можуть привести до повномасштабної війни.

Усі ми розуміємо, що правових підстав для здійснюваної збройні агресії з боку Росії немає. Політико-ідеологізовані мотиви риторики В. Путіна – надумані, оскільки військовий контингент введено під інсценованим приводом удаваних утисків російськомовного населення півострова. Вважаю, що всі мислячі громадяни та відповідальні політики мають усвідомлювати катастрофічні наслідки як для наших обох країн, так і всього світу розпочатого військового конфлікту в Криму, його військової окупації Російськими збройними силами.

Як громадянин України у цей напружений та відповідальний час рішуче засуджую агресивну політику Путіна. Вважаю неприпустимими будь-які прояви сепаратизму, що інспіруються теперішнім політичним керівництвом Росії та безвідповідальними політиканами з обох сторін.

Економічний стан України потребує напруженої згуртованої співпраці усіх співвітчизників з метою відновлення та нарощення її потенціалу. З прикрістю маю визнати, що на певному етапі глибоко помилявся, вважаючи, що Володимир Путін, як президент потужної дружньої сусідньої держави, може сприяти нашому економічному, культурному, духовному відновленню та зміцненню. Помилявся настільки, що під час мітингу навіть закликав Путіна економічно та фінансово допомогти Україні.

В світлі теперішньої демонстративно агресивної політики керівництва Росії відносно України щиро каюсь і визнаю свою помилку та обіцяю докласти всіх зусиль для мирного розв’язання конфлікту і в подальшому віддано слугувати інтересам українського народу його незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України.

Закликаю російського президента та російських політиків опам’ятатись, інакше народи України та Росії вас проклянуть!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не вірю
Відповісти
Перевертень.
Відповісти
Вже пізно....
Брата розкуркулити.......
Дураком він був їм і залишився.........
Відповісти
Судити.
Відповісти
Двадцять років розкрадали Україну,а зараз хочете напруженої згуртованої співпраці усіх співвітчизників Ганьба казнокрадам!
Відповісти
шакал-регіонал,він таким і здохне,а ще є Адам,баба Каця,трійка мажорів,якщо почують що земля "горить" під ногами,то стануть такими хоч до дупи прикладай аби втриматись в нардепах.
Відповісти
Пукін бреше і не червоніє, та розраховує на таких іуд, що за крісло та 30 монет продадуть свою країну, своїх виборців.
Склади свої повноваження і дуй в Рассєю там запроданців люблять і в сибіру жити пропонують.
Відповісти
смитюх, такой смитюх
Відповісти
...був Смітюх і такі,як він,а ЗРАДНИКОМ!!! А під свої знамена зібрала ЗРАДНИКІВ злочинна зграя ПРеакціонерів,яка ПРОЛИЛА БЕЗНЕВИННУ КРОВ УКРАЇНЦІВ! А їхній "вождь" ТРУСЛИВО ВТІК,щоб і далі вимагати ВБИВАТИ УКРАЇНУ! ГАНЬБА ВСІМ ІУДАМ із ПРецидивістів! ПР - ПОЗА ЗАКОНОМ!!! ВСІХ ЗРАДНИКІВ - СУДИТИ!!!ГЕТЬ з ВОЛИНІ СМІТЮХА та ВСІХ ЗАПРОДАНЦІВ!!! СМЕРТЬ ВОРОГАМ!!!!!!!!
Відповісти
підступне брехло, підлабуза, перевертень та пристосуванець, як таких земля носить ...
Відповісти
ну і , що скажеш, не урод ,
Відповісти
Чому таких ідіотів земля носить?Виборці,надайте йому допомогу- наведіть його на путь праведний!
Відповісти
Правий сектор приберіть цього слизняка з посади, нам не треба такі при владі!
Відповісти
в Крим його!!! Хай там собою тепер закриває свою провину!
Відповісти
Брат Іван нормальний хлопець, пахарь, попробуйте продукцію його хліба і скажіть що він чимось не тим займається???...
Відповісти
Ви тільки гляньте на обличчя цього депутата і Вам буде все зрозуміло.Це ганьба Волині.
Відповісти
до суду зрадника
Відповісти
Останні новини
Нардеп з Волині, який призивав Путіна, тепер вибачається за це
04 березень, 2014, 14:13