Іменами «Правого сектору», Самооборони, Автомайдану спекулюють, – заява

Іменами «Правого сектору», Самооборони, Автомайдану спекулюють, – заява
Деякі люди «прикриваються» іменами «Правого сектору», Самооборони, Автомайдану та інших громадських формувань, аби досягти корисливих цілей.

Таку заяву зробили представники цих організацій під час прес-конференції у вівторок, 4 березня.

За словами лідера «Правого сектору» на Волині Павла Данильчука, останнім часом серед громадськості поширюється не завжди правдива інформація щодо діяльності громадських формувань, які встали на захист інтересів громади.

«До нас доходить різна інформація, що «Правий сектор» має робити провокації, зокрема, й завтра під час сесії облради, ставити регіоналів на коліна… «Правий сектор» ніяких таких акцій не планує. Це дезінформація. Ми – за конструктивний діалог», – зауважив Данильчук.

З його слів, насправді представники «Правого сектору», Самооборони Майдану, Автомайдану, ветеранів ПДВ, ГО «Ніхто крім нас» мобілізуються у Луцьку, співпрацюють із Збройними Силами, волинським військкоматом, беруть участь у навчаннях, що відбуваються у обласному військовому ліцеї.

«Ми поза політичним процесом, не підтримуємо жодного політика, і ніхто не має права прикриватися іменем будь-якої з наших організацій. Але є підводні політичні течії, які намагаються наші середовища посварити або використати при проходженні до тих чи інших посад», – зазначив Данильчук.

Тож, аби спекуляції завершилися, лідер «Правого сектору» на Волині окреслив напрямки, якими дійсно займаються громадські формування, присутні під час прес-конференції. Так, окрім мобілізації для участі у військовому конфлікті, якщо він буде, активісти займаються охороною громадського правопорядку у Луцьку і на Волині.

Також одним із завдань громадських формувань є впровадження люстраційних процесів. «Щоб старі кадри не прийшли на місця у нову владу», – додав Павло Данильчук.

За словами очільника штабу Самооборони Майдану на Волині Андрія Хведчака, Самооборона – понадполітична структура.

«Ми не займаємо гострої позиції до будь-яких колишніх опозиційних партій. Звичайно, в умовах військового стану, коли складна ситуація в економіці, в державі, ми підтримуємо як можемо рушійні сили, які будуть намагатися розбудовувати Україну. Ми проводимо консультації, до нас звертаються за допомогою, ми не відмовляємо нікому, якщо це на користь народу», – висловився він.

Також Андрій Хведчак розповів, що задля мінімізації випадків, коли ім’ям Самооборони «прикриваються», в організації розробили «складний процес легітимізації районних структур», аби формування, які ідентифікують себе як Самооборону, не використовували це ім’я у своїх цілях.

Процес легітимізації районних підрозділів, мовляв, ще «на стадії консультацій». «Тож, будь-яка акція в районах, яка проводиться під «егідою» Самооборони є нелегітимною, ми на це добро не даємо», – зазначив активіст. Як приклад він навів ситуацію із сільським головою в одному із сіл області.

Очільник луцького Автомайдану Ігор Оборонов зазначив, що автомайданівці разом із ДАІ наразі займаються контролем дотримання правопорядку на вулицях міста. «Щоб нічні вулиці Луцька не будоражили п’яні водії, щоб не допустити випадків, коли під шумок революції люди безкарно могли б грабувати», – додав Оборонов.

Окрім того, автомайданівець наголосив і на важливості процесів люстрації. «Якщо ми не доведемо люстрацію до кінця, то все, що відбулося за 3 місяці, – потрачені сили», – переконаний він.

Член «Варти порядку», голова ГО «Ніхто крім нас» Андрій Зубков також зазначив, що у «Варті порядку» не планують ніяких політичних акцій. «Виходячи з цього, жодна з політичних сил не може представлятися нашим ім’ям чи оголошувати про нашу підтримку. Для нас важливий порядок в місті», – зауважив Зубков.

Голова обласної спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович також відзначив, що афганців «політичні інтриги» та посади не цікавлять. Мовляв, наразі вони займаються охороною громадського правопорядку, беруть участь у навчаннях добровольців, а у випадку військового конфлікту ветерани Афганістану підуть воювати.

«Ми станемо першими, хто зустріне агресора», – зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
позитив у тому, що хоч на когось почали вважати. Удачі !!!
Відповісти
Хлопаки все зрозуміло відчули трохи влади і умудрились обгадити ідею. Рейтинги впали а подальші провокації та показові приклоніння лише вбивають до вас повагу. І ваш шеф у Рівному добре гадить ідеї. Думаю ПДВшники хлопці правильні і добряче вас стусонуть якщо знову полізете юрбою когось одного принижувати. ПДВ (ВДВ) згадайте "Ніхто Крім Нас" - це стосується усього а головне захист справедливості, честі, гідності і щодо полоненого і щодо ворога. А особливо щодо громадян своєї держави. Не дайте запаскудити ідею люстрації вибриками комісованих дітей.
Відповісти
чітко, виважено та конструктивно
і хто ще цих хлопців називає провокаторами?
сміливі та дієві, це те чого так бракує нинішнім політикам
Відповісти
А хто від вас буде охороняти лучан
Відповісти
це точно. зараз би цих хлопців добровольцями до Криму. а для охорони порядку в нас є державні структури а не самозванці
Відповісти
Звичайно, що спекулюють, наприклад, у Нововолинську туди увійшли міські депутати, опозиційні до міського голови. Їхня меьа очевидна - добратися до корита
Відповісти
Останні новини
Іменами «Правого сектору», Самооборони, Автомайдану спекулюють, – заява
04 березень, 2014, 18:35