«Правий сектор» «зійшовся» з Волиньрадою у питанні люстрації

«Правий сектор» «зійшовся» з Волиньрадою у питанні люстрації
У «Правому секторі», як і у Волиньраді вважають, що питання люстрації – не на часі.

Щоправда, мотиви різні: у облраді кажуть, що чекають відповідного законодавства, у «Правому секторі» пояснюють «передвійськовим станом» та обіцяють «активізуватися» згодом.

Про це стало відомо під час прес-конференції за участю представників «Правого сектору», Самооборони Майдану, Автомайдану, ветеранів ВДВ, ГО «Ніхто крім нас» у вівторок, 4 березня.

Очільник «Правого сектору» на Волині Павло Данильчук прокоментував заяву керівництва облради щодо відкладення розгляду питання люстрації, доки не приймуть закон, який регламентуватиме процес: «Чекати можна і рік, і п’ять, знаючи нашу владу і нову, і стару».

З його слів, діяльність створеного з ініціативи «Правого сектору», Автомайдану, Самооборони, громадського сектору Волині громадського люстраційного комітету також «трішечки призупинена».

«Вона існує, ми збираємо документи, матеріали. Напрацьована різна методична база по тому, як має працювати громадський люстраційний комітет, хто має туди право входити, набираються кандидатури туди ще, але ще сам комітет не затверджений. Я думаю, він буде на пізнішому етапі створений. Поки справді першочергове завдання з цими критичними подіями, передвійськовим станом з РФ. Після того, я думаю, ми активізуємо свою діяльність», – висловився Павло Данильчук.

Начальник штабу Самооборони Майдану на Волині Андрій Хведчак додав, що у складі Самооборони діє ціла група, яка займається «антикорупційною діяльністю».

«Відшуковує факти порушень, зловживань, корупції, хабарництва. І вже сформовано декілька справ. Люди йдуть, ми їм не відмовляємо, ми збираємо інформацію. На жаль, зараз не бачимо сенсу йти в прокуратуру, поки виконуючим обов’язки прокурора є Гіль. Чекаємо прокурора», – додав він.

Його підтримав і Павло Данильчук, зазначивши, що у випадку отримання інформації про «яскраві» факти хабарництва чи корупції, активісти реагуватимуть.

«Якщо в нас буде вільний час та можливості», – додав він.

«А обласна рада… Я не знаю, що вони там призупиняють, чи взагалі в них були якісь люстраційні процеси, важко мені сказати», – резюмував лідер «Правого сектору» на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За що народ гинув? Вже домовились як Бондар у 2004?
Відповісти
А що ж робити з уже написаними заявами про звільнення? Чи це було зроблено під чиєсь замовлення? Адже людям говорять про те що їхні заяви задоволені, і ніхто небере до уваги в зв'язку з чим вони були написані/ Цікаво КОМУ це було потрібно? Адже якщо за законом - то всіх за законом!!!
Відповісти
На вашій совісті всі хто залишиться при владі. Перед Небесною сотнею опустіть голови! Іуди.
Відповісти
будем резать всех,,,
Відповісти
Правий сектор як та зірка , швидко загорівся так швидко і погасне.
Відповісти
ПС не революційна організація. Скоріш за все сбушний проект.
Аргументи :
1) ніде активісти пс не захоплювали будівлі сбу та не дозволяли обуреному народу.
2)кілька років тому за підрив пам'ятника сталіну "тризуб" плотно переслідувався сбу, пересаджали половину, а з яроша ,як з гуся вода.
3)зустріч яроша 20 лютого з яником і сбу.
4)на яроша не відркили навіть кримінальну справу, хоча склад "злочину" очевидний.
5)сьогоднішнє гальмування революції та переведення її в русло в кращому випадку реформ своїми "не на часі".
Відповісти
Останні новини
«Правий сектор» «зійшовся» з Волиньрадою у питанні люстрації
04 березень, 2014, 20:30