Антивоєнний мітинг у Донецьку. ФОТО. ВІДЕО

Антивоєнний мітинг у Донецьку. ФОТО. ВІДЕО
У Донецьку відбувся антивоєнний мітинг, учасники якого закликали російського президента вивести війська з Криму.

Активісти домовилися про мітинг в соцмережах, - пише Gazeta.ua.

Зібралися біля Свято-Преображенсього кафедрального собору УПЦ Московського патріархату, де раніше збиралися тітушки на підтримку "Беркуту" і Януковича.

У мітингу взяли участь до 1,5 тисячі людей. "Донбас + Україна = ми разом"!, "Російські солдати, вас чекають удома"!, "Україна єдина"!, "Донбас і Крим - Україна"! - такі плакати приготували мітингувальники.



Присутні кричали: "Губарева - на нари"! і "Донецьк, вставай"!. Так виражали відношення до сепаратистів, які захопили Донецьку ОДА і попросили Путіна, щоб ввів "миротворчі" війська.



Учасники не виголошували промов. Розмахували прапорами і прапорцями. Співали гімн і скандували патріотичні гасла. Деякі скаржилися, що не змогли купити національний прапор, який став в Донецьку дефіцитом. Зізнавалися, що не брали участі в акціях Євромайдану, оскільки бути українським патріотом в Донецьку - це страшно.



На протилежній стороні вулиці Артема зібралося декілька десятків прибічників самопроголошеного глави області Павла Губарева, чиї товариші повісили над ОДА прапор Росії. Вони прокричали "Рос-си-я"!, "Геть українську окупацію", і ще пару зневажливих речень. Але підійти не наважилися.

Серед учасників антивоєнної акції було багато студентів. Були і донецькі ультрас.



Під час останнього матчу на "Донбас Арені" фанати "Шахтаря" прокричали "Слава Україні", але стадіон відповів на це невдоволеними вигуками. А коли була оголошена хвилина мовчання по загиблих в Києві, сектор на якому знаходилися гості з Росії, почав скандувати: "Беркут"!

В неділю біля пам'ятника Шевченка відбувся стихійний мітинг проти війни, на який прийшли близько 50 громадян. Слова: "Слава Україні"! і "Путін, геть"! привели в агресивний стан опонентів. Росіяни і місцеві путінці почали свистіти, показувати непристойні жести і фіги у бік українських патріотів. Російський націоналіст Губарев каже, що "Південно-східна Україна - це історична Новоросія, земля, по суті російська і Україною ніколи не була".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.